• wraithLord
    #27
    Tök mindegy, mert ez az egész azon alapul, hogy mennyi az esélye annak, hogy véletlenül így alakul ki a DNS...

    A természet, az evolúció nem véletlen. Ugyanúgy, ahogy a természet "végignyomott" mindenféle variációt, amit egy gerinchúrosból ki lehet hozni, és a végeredménye jelenleg a halak, kétéltűek, madarak, emlősök, úgy az örökítőanyaggal is valószínűleg végigjátszódott egy ilyen kiválogatódás, amelynek során az a verzió maradt meg, amit ma is ismerünk, és minden élőlény alapja.

    Ki mondta, hogy az örökítőanyag felépítése véletlen. Mi van, ha, nem véletlen, hanem pl. ez az optimális földi körülmények között? [irony] Biztosak lehetünk benne, hogy volt más alternatíva is, de az vagy már "csírájában elhalt", vagy kicsit később pottyant ki a kiválasztódás során.

    A természetes szelekció feltehetően a biokémia/biológia minden szintjén jelen volt/van, és nem "véletlenül" van az, ami van.
    Ha ennek a kutatásnak van valami értelme, abból normális ember szerintem elsőnek nem azt vonja le, hogy idegenek küldtek minket ide, hanem azt, hogy valamilyen okból kifolyólag ez az örökítőanyag-struktúra volt a legoptimálisabb az élővilág számára, és ez maradt fent.

    Miért, mennyi az esélye annak, hogy kialakul a Tejútrendszer nevű galaxis Naprendszer nevű csillagrendszerének Föld nevű bolygóján egy macska nevű élőlény.....? Mégis van..... (És a magyarázat rá nem az idegenek, hanem az evolúció. Igaz, ezt megelőzi az élet létrejötte, amiről még keveset tudunk.) Már ebből lehetne arra következtetni, hogy idegenek hoztak minket létre. Miért nem vonjuk le kapásból ebből, hogy "biztos az idegenek, biztos az idegenek", miért kell a DNS-sel bűvészkedni hozzá? :D