• CairoJack
    #3
    Én is híve vagyok a moduláris felépítésnek, nem csak telefonoknál, de minden másnál is (Pc, tablet, laptop, bármi).
    Az egyedüli dolog ami "zavar", hogy az összes koncepcióban külön tokozást kapnak a modulok, és amolyan legószerűen, sőt akár "hot swap" lehet cserélni őket. Ez szerintem egy picit visszás, több hátránya van, mint előnye. Persze lehet, hogy ez még csak gyerekbetegség, és a jövőben sikerül kiküszöbölni a mostani hátrányokat, de most még szerintem nincs erre kész a technológia.
    Sokkal több értelmét látnám annak, ha a gyártók létrehoznának egy-egy weboldalt, ahol a vevők a telefonjukat testre szabhatják. Mint a Moto Maker.
    A gyártók csak egy héjat terveznének, egy házat, ha úgy tetszik, meg az alaplapot. A készülékházakból csinálnának több fajta méretet, esetleg dizájnt, az ember meg eldönthetné, hogy mit tegyenek neki a készülékházba. Az ember az adott weboldalon kiválasztja, hogy melyik készülék ház kell neki, milyen színben, méretben, aztán belelegózza a szükséges belső alkatrészeket. Kijelző felbontása, SOC, ram mennyiség, belső tárhely, kamera felbontás, minőség, stb. Leadja a rendelést, a gyárban összelegózzák neki, a futár meg kiviszi pár napon belül.