nv
 • MerlinW
  #2042
  "meg miert fogyaszt az egesz shebang fel kilowattot"

  Mert "A konzolok tok jol fixen tartjak a hw igenyt.". Azaz a high-end PC-d minimum kétszer annyira erős, mint bármelyik konzol. De miután a konzolokra fejleszt mindenki, így ott van meghúzva a vonal. Ezért tudsz PC-n natív [email protected]@max settings játszani (igaz 1 milliós gépen), míg a legújabb konzolon is medium settings, 720/1080p-ről 2-4K-ra skálázás megy csak.

  Ezek természetesen csak számok, ha csak magát a játékot és játékélményt veszed figyelembe, a végeredmény lényegében hasonló és visszaköszön a jó öreg közhely, azaz ha csak játszol / médiát fogyasztasz, akkor nincs szükséged milliós PC-re.

  Ha viszont szeretnél dolgozni, videót vágni, tervezni, torrentezni meg minden mást, akkor PC. Egy AutoCAD, vagy UE engine, Maya/3DS kb 3-4x több erőforrást tud enni, mint egy kész játék. Ezért fogyaszt a 3kg-os GPU-d fél kilowattot (ami egyébként távolról sem fogyaszt annyit, ha nincs terhelve).

  Lényeg hogy nagyon sok embernek van mindkettő. Konzolon játszik, PC/Mac/laptop-on dolgozik. Alapvetően erre a formátumra lettek kitalálva ezek az eszközök.