nv
  • Borg
    #1847
    Persze, a legtöbb játékban meg lehet fektetni őket RTX ON esetén. Értsd: beejteni 60fps alá. De leginkább azért, mert a legtöbb ember nem kapcsol hozzá DLSS-t, valamiféle képminőség romlástól tartva, holott ilyen általában nincs.
    Én azt tapasztalom a 3080 FTW3 Ultrával, hogy RTX On minden más ultrán: FHD-ben a 60 fps mindig tartható. Ahhoz nem kell DLSS sem. 1440p esetén már határeset, hátmég ha valaki 144fps-re vadászik, akkor kell a DLSS is. 4K-ban meg kötelező a DLSS, ha valaki RTX-ezni IS akar, máshogy sosem lesz meg a 60 fps. Persze játéka is válogatja, hiszen az RTX-nek is vannak fokozatai, meg a DLSS-nek is. Plusz sok játékban vannak feleslegesen zabáló featureök, amiket lejjebb lehet venni észrevehető képminőség romlás nélkül, és akkor bőven a játszható fps kategóriába kúszik.
    A legtöbb gond szerintem abból van, hogy ugye ezeket már valódi 4K kártyának nevezzük, ami így is van, de nem RTX meg minden max, meg 100+fps-re kell gondolni. Alap ultra beállítások mellett, rtx off, dlss off, megvan a 60fps általában minden játékban. Ezért 4K kártyák. Ha kell RTX is, akkor meg menni kell a DLSS-re is. Azért van.