2149
nv
  • Zsoltee_a_bator
    A 3060 ti 10-20%-al van csak a 3070 alatt.. nem tul nagy difi. A 8gb-t elegge kicentizik mar a mai jatekok is.. 1-2 even belul siman lehet bottleneck
  • hunbalee
    Lenovo confirms GeForce RTX 3050 TI 6GB, RTX 3050 4GB and RTX 3060 12GB

Tudnám minek a 3060-as fosra 12GB nem ám hogy olcsóbb lenne áááá nem johogynem 24-et tesznek rá kb ugyannnyi értelme lenne..
  • hunbalee
    NVIDIA's Next-Gen Big GPU AD102 Features 18,432 Shaders
  • hunbalee
    ASUS confirms ROG STRIX GeForce RTX 3080 Ti graphics card with 20GB memory
  • Borg
    3070-ből is mutattak már be blowerest, szerintem lesz 3060ti-ből is majd. Erre a szintre már jó a blower, tud halkan is működni.
  • Zsoltee_a_bator
    Ugy tunik nem nepszeru a kifujos design a gyartoknal.. az FE jonak tunt, nem olyan, mint a regi hajszarito kartyak, de sehol nem lehet kapni, ahol vagyok. Jo lenne, ha nem kene rafujnom a forro levegot a cpu-ra.

A zotacnak van racs a hatuljan es jo iranyba allnak a bordak, talan az csinal ilyet reszlegesen.
  • hunbalee
    Én nem értek hozzá ,de ez hátha segít:

RTX 3060 Ti Aftermarket Card List – 14 AIB Models Compared
  • Zsoltee_a_bator
    3060 ti-bol van olyan valtozat, ami kifujja a hazbol a ho nagy reszet? (az FE -n kivul?)
  • hunbalee
    Most is lenne (alza) ha lenne..az ára kint van (vagyis volt már nem látom ott egyiknél sem) 194k ,de kapni kb fél év múlva talán Szóval 1000% hogy lesznek majd 200k alatt
    De a 200k is elég jó ár már érte főleg hogy a 2080supert veri ami drágább illetve már nem is igen kapni max használtan.
    Utoljára szerkesztette: hunbalee, 2020.12.19. 16:53:21
  • Dynamic
    Miért ne menne? 225-ért nemrég 3070-est (Palit) árultak az Alzán.
  • cylonflatus
    Szerintem lesznek majd. 200 alatt a legolcsóbb verziókra gondoltam, a "noname" ill kevésbé ismert márkák, és két ventis ill. a méretkompromisszummal készült mini, egy ventilátoros változatokra.
    Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2020.12.19. 16:35:22
  • MerlinW
    200 alá nem hiszem. ~180k az MSRP + ÁFA. Kereskedelmi adóval 200-220 köré lőném be. Hacsak nem javul a forint.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.12.18. 14:21:19
  • cylonflatus
    Optimistán azt mondanám idővel 200 alá fog menni rendesen. Valamivel drágább lesz mint a 2060, én azt mondom olyan 160-240-ig, típustól, gyártótól függően. Szerintem 160-180 körül már hozzá lehet majd jutni, a jobb építésűek, az ilyen Rog Strix meg 220-240 max, de majd csak ha rendeződik a piac, lecseng az újdonság miatti hype, lesz belőle elég, etc. Kb olyasmi ára lesz, mint a 2070-eknek volt. De hogy mikor...
  • bakkerman
    Rtx 3060ti ára korulbelul meddig fog lemenni szerintetek? Apron van jópár eladó,új,garis,200-220 kozott gyartotol fuggoen (Palit peldaul van 199-ert)
  • Borg
    Cyberpunkban én még nem merültem el, várok néhány patchet meg drivert :)
  • MerlinW
    Eltévedtem a topikok között, nem figyeltem :D Egyébként Cyberpunk:)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.12.18. 12:26:20
  • Borg
    A mi?
  • MerlinW
    3080-on, 1440p, Ultra, RTX, DLSS Quality 55-70 között mozog nálam a nexusos Ryzen patch-el.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.12.18. 11:28:36
  • SzirmosSzisza
    Ha ez megnyugtat MSRP-ért sehol se tudsz most kártyát venni.
  • Atisz #1849
    RTX nélkül tök korrekt a teljesítmény. A 20xx kártyák átmenetet képeznek, ha valaki érdemben szeretné használni a RT-et, akkor mindenképp 30xx-re érdemes majd beinvesztálni.
  • Atisz #1848
    Ha annyira arcátlanok lennének (még néhány hét elteltével is, amikor kijönnek a nevesebb gyártók kártyái is) az árak tekintetében, akkor még mindig ott az angol (esetleg a német) amazon és helló.
  • Borg
    Persze, a legtöbb játékban meg lehet fektetni őket RTX ON esetén. Értsd: beejteni 60fps alá. De leginkább azért, mert a legtöbb ember nem kapcsol hozzá DLSS-t, valamiféle képminőség romlástól tartva, holott ilyen általában nincs.
    Én azt tapasztalom a 3080 FTW3 Ultrával, hogy RTX On minden más ultrán: FHD-ben a 60 fps mindig tartható. Ahhoz nem kell DLSS sem. 1440p esetén már határeset, hátmég ha valaki 144fps-re vadászik, akkor kell a DLSS is. 4K-ban meg kötelező a DLSS, ha valaki RTX-ezni IS akar, máshogy sosem lesz meg a 60 fps. Persze játéka is válogatja, hiszen az RTX-nek is vannak fokozatai, meg a DLSS-nek is. Plusz sok játékban vannak feleslegesen zabáló featureök, amiket lejjebb lehet venni észrevehető képminőség romlás nélkül, és akkor bőven a játszható fps kategóriába kúszik.
    A legtöbb gond szerintem abból van, hogy ugye ezeket már valódi 4K kártyának nevezzük, ami így is van, de nem RTX meg minden max, meg 100+fps-re kell gondolni. Alap ultra beállítások mellett, rtx off, dlss off, megvan a 60fps általában minden játékban. Ezért 4K kártyák. Ha kell RTX is, akkor meg menni kell a DLSS-re is. Azért van.
  • Zsoltee_a_bator
    Kivancsisagkepp: mi az amit nem visz jol a jelenlegi csucs? A raytracing fekteti meg oket valamiben?

Ugyanez volt anno a HDR-el.. majd kinovik :)

Ha 5 evig huzzak a konzolok, akkor ezek a kartyak is nagyjabol jok lesznek addig.

• Borg
    Várni kell. A 3080 árak pl már lassan leszállnak a földre, így 3 hónap után. Én is tudtam MSRP-n venni, de egyre több a 300-350e közötti ajánlat idehaza is. Persze gyorsan el is viszik őket.
    De kb ez vár minden másra is. 1-2 hónap aztán lesz 3070/3060 meg radeonok is normálisabb áron.
  • hunbalee
    Ez van ez sajnos ilyen. Pedig anno mennyivel más volt minden. Megvettük a jó kis 8800Gt-t és 5 évig vígan vitt mindent maxon. Most meg a jelen gen csúcsai se tudják ezt MOST nem hogy 5 év múlva.
  • cylonflatus
    Ja, csak majd mennyiért lesz kirakva. Most ha fölmész a PCX-re, a 3060Ti 330rugó? A 390dodós kártya 330000Ft? Menjenek a picsába. Ha kirakná mondjuk 200-ért azt mondom oké, de igazából még az is sok. A listaára még a mocsokszar Forinttal számolva is 120. Mennyi lesz a 3050? Majd az lesz 200? És akkor ilyen ilyen címmel írnak a 3060Ti-ról, hogy "Ez lesz az új népkártya?" Az lehet, csak nem nálunk. Nagyon, de nagyon elgondolkoztam most, hogy szarok az egészbe, veszek egy seriesX-et, azt' jó napot.
  • hunbalee
    Szinte minden területre érkeznek új GeForce-ok jövőre
  • MerlinW
    Konzolokon szar a teljesítmény, PC-n teljesen jó, gyengébb vasakon is.
  • cylonflatus
    Ne érts félre, én tök jól elvagyok most is. Szidják mint a bokrot (CP2077), hogy a teljesítmény milyen fos. Nálam abszolút játszható kis kompromisszummal. Minden high-on, az árnyékok vannak lejjebb csavarva, de még csak nem is low-ra, hanem mediumon. Nem szalad ki a világból, az fps kb 40-es átlagot mutat. Viszont amin megborultam, hogy egyáltalán nincs akadás, nem laggol, nincs drop - ahogy tetszik. És ez egy olyan gépen, ami most már a középkategóriának is lassan az alja lesz(i7 7700, 16GB, a.strix 1060 6GB (10%-al húzva), sata m2-re telepítve).
    Csak hát érted, amikor egy éve kuporgat az ember türelemmel, egy éve nézegeted a teszteket, a kártyákat, akkor ez elég szar érzés. Elhárult az akadály, hopp, dobtak eléd egy másikat :) Már novemberben meg tudtam volna venni a 2070-et, de akkor úgy voltam vele, hogy várjuk meg az amperet. Viszont az elég gusztustalan, hogy az "olcsó" gpu-s kártya mennyibe fáj valójában. Mármint itt, Magyarországon. A legolcsóbb 3070 amit most néztem 10 perce 400 rugó... olyan, mint ha a teljesítmény alapján árazták volna be. Mármint értem ezalatt, hogy hozza azt a teljesítményt, sőt jobb, mint a 2080Ti - ok, akkor 400-450, mert ezért a teljesítményért eddig ennyit kellett csengetni. Akárhogy is nézem, a 3070 az a 2070 utódja, az az osztály, kaszt, ahogy tetszik. Azt pedig 180-240 között mozgott, de a 3070 dollárban megadott ára is, még a szar Forinttal számolva is 160-180. Mármint a jobb építésűek. Egy jobb 3060-at nem fogsz kapni 300 alatt. Lehet, hogy az '50 is szép teljesítményre lesz képest, de akkor is...
  • Zsoltee_a_bator
    A cpunal automatikusan megugrott a turbo orajel (2300->2800 cinebenchben). A gpunal kellett egy kicsit bohockodni a feszultseg/frekvencia matrixon az afterburnerben.

Extra fogyasztas/ho nelkul erdekes opcio sztem.. Csak erdekelt volna, hogy az uj generacion is megy-e, vagy azok mar gyarilag ki vannak centizve.. Nekem nincs, szoval nem tudom kiprobalni.
  • MerlinW
    Hát nézd szoftveresen tudsz vele bohóckodni kockázat nélkül. Mondjuk Afterburner-el nem tudtam a feszültséghez nyúlni (valszeg mert nem OC kártyám van és voltage lock van ill. nem is akartam), de a gyártók szoftvereiben mintha lenne rá lehetőség. Szóval nyugodtan próbáld lejebb venni a feszkót és látni fogod az órejelen hogy marad-e vagy csökken-e. 10 perces kísérlet.
  • Zsoltee_a_bator
    A dinamikus freki miatt nem annyira egyszeru a szitu, mint regen..

Egy mobil 1650-est tweakelgettem nemreg. Ott ugye a hutes limitalt.. A turbo core freki annyira tud felmenni terheles alatt, amennyit a max TDP megenged. Viszont a kartya siman megy stabilan sokkal alacsonyabb feszultsegen is, igy ugyanannyi TDP-be magasabb freki fer -> gyorsabb lett a kartya. Kb 10% emelkedes lett a core frekvencian ugyanakkora hotermeles mellett.

Intel procikon meg nagyobbat lehet engedni a feszkobol, ott kb +15-20% sikerult (i7-9750h)

• MerlinW
    Másodjára is az:) Minél magasabb a feszkó, annál magasabb lehet az órajel, több számításra képes a proci. Minél alacsonyabb a feszkó, annál alacsonyabb az órajel = lassabb a matek. Mert hát ezek a cuccok árammal mennek ugye:)

Amit lent írtam az gyakorlatilag a referencia tartalék a kártyákon. Lehet rajta húzni 20+%-ot is, ha megküldöd árammal és persze ha megbírkózol az ezzel járó hővel.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.12.11. 23:45:57
  • Zsoltee_a_bator
    Elsore hulyenek tunhet a kerdes, de feszultsegcsokkentessel lehet belole tobbet kihozni?
  • MerlinW
    3080 MSI Afterburner, 5% ingyen teljesítmény fesz. emelés nélkül:

Power Limiter: 109%
    Clock + 40MHz
    Mem clock +500

Ez kb mindenhol +4-5 FPS 4K-ban.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.12.11. 20:12:57
  • Zsoltee_a_bator
    Az ilyen hozzaallas esszeru es koltseghatekony, de nem hajtja a gazdasagot.. :)
  • Atisz #1832
    "Az" nem fog eltűnni a piacról, sőt talán bele tudsz futni az első komolyabb leárazásba is. De tényleg, annyi jó játék van, minek feltétlenül a megjelenés napján játszani valamivel?
    Komolyan, az RTX 3050 baromi jó áron fog jönni, megéri várni rá.
  • AmpereRyzen
    Se a 3070 se a 3060 ti nem éri meg az árát 28x be tudtam 6800 xt-t venni. Van 3080-am is ugy irom ezt.
  • cylonflatus
    Hát, honnan nézzük, ugye. Mert ha azt veszem, hogy 240-ért kaptál volna olyan teljesítményt, amiért eddig jóval 400 fölött kellett csengetni, akkor nagyon megéri. Ha meg azt, hogy kevesebb pénzért is megkapod ezt a teljesítményt kétszer annyi memóriával az Ati-tól, akkor ja, nem ér annyit. Mindegy, egyikhez sem lehet nagyon hozzájutni, vagy csak aranyáron. Ma néztem egyébként, nem mindenkinek számít a pénz, mert az összes 3060Ti eltűnt. Az "összes" gondolom kemény kettő darabot jelentett, amihez a bolt véletlenül hozzájutott. Még azt is el tudom képzelni, hogy promóciós cuccok voltak, amit simán kiraktak a kirakatba :D
  • hunbalee
    Alzás árak elég jók de ott se igen kapni. 185któl vannak... Ha nem lesz hiány akkor kb mindenhol ennyi vagy ez alatt lesz