• Tinman #73
    Nosza ülj be a Trabiba, vedd fel a vízművek feliratú kantáros gagyót, meg a gumicsizmát és mutasd meg, hogy szeded fel a tenoutoften főiskolán tanító irodalom tanárnőt. Segítek, nehogy meglepődj: Így sehogy, mert a külsőségek a lényeg.

    Saját magadnak ellentmondasz, beszélsz arról, hogy nem fontos a látszat, nem számít a BMW, meg a lé, de azért csak letromfolod amit felépítettél azzal, hogy a megteremtett látszatról beszélsz. Pontosan erről van szó. Elég, ha látszólag vagy sikeres, gazdag és úriember és máris működik az amit leírtál. Ehhez valóban nem kell sok. Egy 500k-t futott kívül szép állapotban levő nívósabb nyugati autó, egy használt piacon vett iPhone 3, meg egy korrekt albérlet, amiről behazudhatod, hogy a tiéd, csak aztán a bérleti díjat is tudd majd kifizetni :-D

    Ott van a gond, amikor 100%-ban önmagadat viszed a piacra és azt próbálod meg "eladni". Na, ha arra vevő valaki, akkor az egy értékes nő lesz, mert az azért szeret amilyen vagy és nem azért, amit összekamuzol neki.

    Faludy nője, meg az öreg hírnevére, pénzére és örökségére utazott... jól tette, mert az ott egy szimbiózis volt. A nő a vénember mellett volt végig, az meg cserébe mindenét ráhagyta. Win-win.