Elméleti fizika - Elektrodinamika, Elméleti mechanika, Kvantumfizika
  • kl24h
    #632
    Én csak a valós levezetést adtam meg, mert arról volt szó. A komplex számokkal való bevezetést ez a valós részletes megoldás adta (nem részletezem) és a számítás is úgy volt formálva hogy jöjjön ki az eredmény, de az igazi levezetés a valós számítás.
    A fizikai számításokban a valós számítás adja az eredmény, aztán hogy lehet modelezni komplex számokkal vagy hogy könnyebb velük dolgozni, az más dolog, de általában nem mindig lehet a fizikai számításokat komplex számokkal modelezni.
    A maxwell egyenletek is valós számítások (deriválások, integrálások) és az eredmény is valós számítások és minden eredmény 3D-ben van. Te megpróbáltad általánosítani a dolgot, de ahhoz minden irányban meg kell feleltetni egy komplex számot és hogy 4D-ben dolgozzál, akkor mind a 4 irányban az értékek komplex számok lkell legyenek. Az hogy a számításokat úgy "cselezed" ki, hogy csak a 4-ik iránybna legyen komplex értéke, az is megteheted, de a 3D altér komplex 3D altér kell legyen (mint matematikai helyesség). Fizikailag viszont nincs értelme.
    A "tanulmányaidban" sokmindenre akarsz választ adni, de ez nem olyan egyszerű.