• yamato41
    #39
    Még mindig képtelen vagy értelmezni azt, amit írtam, de nem baj, már nem is fogod.
    A spotify és a hozzá hasonló streamingek mainstreamek, nagyközönségnek szólnak, nem a minőség a lényeg, hanem a mennyiség, a bevétel. Nem érdekli a mélyfúrás, hanem a tömegigény.
    Kai Tracid és Art of Trance? Ez: https://www.youtube.com/watch?v=z-Wqy3tGaCs
    Ha valóban minőséget akarnának, akkor a streamük nem szólna ennyire szarul. A di.fm alacsonyabb bitrátával élvezhetőbben szól, nem beszélve az eq-ról, effektezhetőségről, erősíthetőségről.. Talán azért, mert odafigyelnek a hangminőségre is?
    Valóban alma-körte esete, éppen ezzel kezdtem, csak belekötöttél. A spotifíy és a mainstream streamingek nem lehetnek riválisai a minőségi zenét adó tematikus csatornákat szolgáltató webrádióknak, mert az elsődleges célcsoportjuk a mainstreamfogyasztó. Ha nem ez lenne, akkor ilyen hír totál érdektelen lenne. Ha mondjuk az Ultra-Sonic vonatná vissza a zenéjét, az a kutyát sem érdekelné, nem lenne hír.
    Ha a Spotifyt érdekelné más, mint a mainstream, akkor saját hatalmas adatbázisából ezer tematikus webrádiót indítana (most pl. a club műfajon belül öt alműfaj van, ami totál vicc), gondolna a tematikus bővítésekre, befektetne abba, hogy speciális közönséget is magához vonzzon. De nem tesz ilyet, mert a célcsoportja elsődlegesen a tizenéves mainstreamfogyasztó, másodlagosan az idősebb mainstreamfogyasztó, az egész erre épül. És igen, a Led Zeppelin és a Pink Floyd is mainstream, még akkor is, ha a maguk műfajában minőségiek (ilyen magyar vonalon talán csak egy van: Ákos).