• yamato41
    "Tehát azt mondod a Spotify 160kbit/s az nem 160 hanem valami gyengébb? Aham.. értem."
    Nem, nem érted. Látványosan. Azt mondtam, hogy szarul szól. Leteszteltem. Lehet bármekkora a bitráta, ha nem szól jól. Ugyanazt a zenét egy 256kbps-es mp3-mal hasonlítottam össze és óriási volt a különbség. Ennyi. Ne magyarázz bele olyat, amit nem írtam.

"hacsak nem vagy 41 éves"
    Olyan messze azért nem vagyok tőle az egy-két éves lemaradásommal. De ha ennyire tájékozott vagy, akkor tudhatnád a különbséget a mainstream, az overground és az underground között. Mert vagy csak látványosan kötekedsz, vagy nem akarod megérteni.

"lehet 20 millió dalra azt mondani hogy mainstream szenny a tizenéveseknek"
    Amint írtam: "leginkább a középtizenéves korosztálynak szól, aki az aktuális szennyet hallgatja". Belőlük él a "zeneipar", minden ilyen nagy szolgáltató az ő ízlésük kielégítésére (és szüleik pénztárcájának kiaknázására) jött létre. Mellettük az igényes zene mindig háttérbe fog szorulni, mert abban messze nincsen akkora pénz.

No de póbálkozzunk meg a következővel. Szeretnék hallgatni mondjuk a '90-es évek közepének acid hardrancét. Ismertem mondjuk a legjobb 10-12 előadót, de a több száz fantázianevű, akár egyszámos projektet nem. A di.fm-en van három-négy olyan csatorna, amelyen potenciálisan ilyen zenét hallhatok, olyat is, amit eddig nem ismertem. De ha ott nem találok, max. 2 perc alatt találok másik rádiót. Ugyanez a spotifyon, vagy hasonlón "kissé" nehezebb lenne.