Hearts of Iron 4
  • Kotomicuki
    #957
    Kezdenek visszatérni az elődök által kitaposott útra, hogy fogyaszthatóbbá váljék a termékük..., ennyi idővel a megjelenés után?!

    Nagyon nem tudják (vagy inkább: nem akarják?!) reálisan visszaadni azt, ami a múltban lezajlott, hogy bizony-bizony a német katona kiképzésben, fegyelemben, ill. a parancsnoki karuk is jobb volt, mint az ellenfeleiké és nagyjából erre visszavezethető a "Blitzkrieg" átütő sikere... (Akkor volt a legsikeresebb a német páncélos fegyvernem, amikor az ellenfelekéhez képest a leginkább lemaradásban volt a páncélosok minőségében!)
    Mi volt pl. Zsukov vezetői nagysága, ami fölébe emelné pl. von Kleist-nek, aki mind támadásban, mind védelemben tudott a túlerő ellen sikereket elérni, nem úgy, mint az ellenfeleik (azér', mer' a szovjet "irodalom" nem méltatta a nekik létszámhátrányban, folyamatos felszerelés- és ellátmányhiánnyal küzdve is évekig ellenállókat, attól még nem kéne beléjük rúgni). Zsukov kiválóan tudott vodkát inni, emberek tízezreit az aknamezőkre és hiába a halálba hajtani, minden "sikertelenséget" véresen megtorolni..., legfeljebb az hozható fel mellette, hogy Sztálin "barátjaként", szinte egyedüliként ellent mert neki mondani, és ez tenné őt "a legnagyobb parancsnokká"?!
    Wilhelm Marschall is megkapta az "old guard" lekezelő titulust, amikor pont azért üldözték, majd rúgták ki, mert szembe mert szállni az értelmetlen parancsokkal és azok ellenében sikereket tudott felmutatni - és ez igen nagy szó volt a majdhogynem az elmebetegség szintjéig "konzervatív" német haditengerészet háza táján...