Hearts of Iron 4
-
Kotomicuki #529 39 őszén a németekkel ütném a románokat, mert nem adták át egész Erdélyt a magyaroknak - sok kis puppet-tel semmire sem lehet menni, inkább legyen kevesebb, de azok nagyobbak (meg amit én megszállok, ott már olyan nagy politikai fordulat nem lehetséges és nyugság van) - , erre ők, belépnek a szövetségesek közé (szerencsére nem a kommunistákhoz), így megindul a háború.
A lengyelek már előbbre angol seggnyalók lettek, így a román kapituláció után egyből kanyarodnak is oda az ékeim. Közben kitör a polgárháború Lengyelországban, amit gyors békekötés követ a 2 frakció részéről, mert a falangistákat lerohanják a "köztársaságiak".
Erre mi történik?
Lengyelország területileg is visszaáll az eredeti formájára, hiába is szállták meg már a csapataink a felét addigra, és továbbra is hadban áll a tengellyel, mint szövetséges..., minden kezdődhet előröl, miután a csapataink elhagyták a területét!
Azért az továbbra is szomorú, hogy az államok a saját területüket sem tudják megvédeni az invázióktól és mindenhova a humán játékos hadseregének felvonulása szükséges a területek megtartásához!
Ezért életveszélyes pl. a spanyolokkal is szövetkezni - nem hoznak annyit a konyhára, mint amennyit katonámat "elviszik".
Továbbá, azt vettem észre, hogy ha növelem a kapcsolataimat az adott állammal, ahol még a saját politikai berendezkedésemet is támogatom, akkor, egy bizonyos szint elérése után, már elfogadják a velük szembeni, keményebb döntéseket is - a fönti példámban a románokkal egyáltalán nem "törődtem", de a Yugókkal igen, így vér nélkül sikerült őket felosztani.
Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2016.08.09. 20:17:07