Hearts of Iron 4
  • Paladin
    #202
    Nos, lehet, hogy nem hajóztak fel oda, de ha azt várod, hogy szolgaian utánozzák a törikönyvet, akkor várd meg ha lesz black ice mod, az majd ad jó kis bebetonozott kampányt, mekkora fun az... ;) (igen, rühellem :) )
    Egyébként az olaszok elég impotensek voltak a Földközi tengeren, volt időszak, amikor erőfölényben voltak, mégsem tettek semmit.

    De annyiban igazat adok neked, hogy az ai nagyon szeret koncentrálni, kissé talán túlzásba is viszi. Valamint elég agresszív... (meg következetlen, meg hülyeségeket csinál, stb) van még rajta mit fejleszteni ezt simán elismerem, jelenleg leggyengébb pontja a játéknak szerintem.
    Egyébként megvan a veszélye is annak, amit a hordozókkal csinál. Az usa kampányomban a Földközi tengeren egy random repülőtámadás simán elsüllyesztette az anyahajómat, pedig volt screen mellette szépen.

    Ami a többit illeti, a kulcs egyébként mindig a minőség és mennyiség közti egyensúly eltalálása. Ha korlátozott az ipari kapacitás, inkább egyszerű gyalogos hadosztályokat tolj. Infantry weaponst, support equipmentet, és esetleg artillery-t elég jól lehet tolni, és azzal már ütőképesnek lehet lenni.
    Páncélosokat nem kell erőltetni, amíg nincs rá erőd.
    Márpedig olaszokkal eleinte nagyon nincs. Nulla olaj, szóval vagy elcseréled az amúgy se túl sok civil gyárad olajért, vagy alig mászik a gyártás. Gumi dettó.
    Light tankokkal és motorizált gyalogsággal is lehet operálni simán, még csak sok sem kell hozzá, csak azokra figyelni kell. A sebességük az erejük, bekerítésekben, áttöréseknél remekelnek. Város, folyó, hegy kerülendő.
    Doktrínák nagyon fontosak, ráadásul azoknál nincs évlimit sem.
    Ne felejts el persze ránézni az ipari törvényekre sem, meg az exportra, sok múlik rajtuk.

    Bocs, hogy csak így dobálom vaktában az ötleteket, de annyi helyen csúszhat félre az ember... :)