Hearts of Iron 4
  • Paladin
    #1287
    Ezen egyszer már elvitáztunk. Nem látom be, hogy a hadszervezet kétszintessé redukálásával (amiért valóban kár), miért lenne mindjárt arcade fos az egész. A harcászat ugyanaz. Sőt, a tervekkel egy extra szint is került bele, az előre tervezés doktrina-függően bónuszokat ad, szóval el kell gondolkodni, mikor éri meg rögtönözni, illetve milyen doktrinát fejlesztesz a tervezett stratégiádhoz.

    Az pedig, hogy az erőforrás menedzsment, főleg az ipar butítás a háromhoz képest, az ordas marhaság.
    Nem egy elvont IC van, ami darabonként fogyaszt x nyersanyagot, és kész, hanem konkrét gyáraid vannak, civil és katonai, konkrét felszerelést gyártasz. Na és attól függően, hogy mit gyártasz, van szükséged nyersanyagra. Ha nincs nyersanyag, nem készül el. (Tudom, megjelenéskor csak lassabban gyártott, de ezer éve nem így van.)
    Meg kell gondolni, mikor váltasz új felszerelés gyártására, mert az új típusnál idő kell, amíg a gyártás újra felpörög. Ami szintén a választott ipari stratégiádtól függ, milyen gyorsan, és milyen hatékonyra. A régi felszerelést is lehet használni, van lehetőség arra, hogy az azonosos típusalú repülőket modernizáld, a tankoknál önjáró löveget vagy tankdestroyert csinálj belőle, stb.
    Ez ami a 4 alapja, és fényévekkel van a három rendszere előtt.

    Ami szar, az a supply gyártás és felhalmozás elmaradása (csak üzemanyagra van), illetve a légi hadviselés hiányosságai (jó alapkoncepció, de mivel a célterületig tartó utat nem veszi figyelembe, totál irreális).

    Valamint a legnagyobb hiba az az AI, és ez mind a magas szintű tervekre, mint az egységmozgatásra igaz.

    Mindezt az érdeklődő új playerek miatt írom le még egyszer. Yamatoval már egyszer lefutottuk ezt a kört, és az egyszerűsítő degradáló stílusa ellenére igényes stratégia játékos, csak mások a prioritásai, mint pl. nekem, és a HoI4 nem abban fejlődött, amiben várta, csalódott benne. Van amiben én is, de összességében jobban szeretem a háromnál.
    Utoljára szerkesztette: Paladin, 2020.04.18. 11:57:51