Hearts of Iron 4
  • Kotomicuki
    #1276
    Ha stratégiaszámba vesszük az itt egyedül üdvözítő menekülés a győzelembét, akkor igen: "RTS" a IV.

    Az ellátás rendszere és az ehhez kapcsolódó anomáliák és büntetések - amik, persze csak a humán játékost sújtják - nem éppen valósághűek, ami miatt egy szint/dátum előtt/után már játszhatatlan tud lenni -> ezért nem szabad időt adni a M(u)I ellenfeleknek.
    A frontvonalak semmivel sem indokolható szétszakadozása a barommódú területelosztása miatt (is) egy rémálommá teszi benne a frontharcászatot! Pl. ahhoz, hogy bizonyos előnyökre tegyél szert, amik nélkül egy szint/dátum előtt/után már nem tudsz előretörni, kötelező a frontvonal létre- és a haditerv ki-dolgozása, amit meg olyan hülyén kezel neked a M(u)I, hogy inkább lemondasz róla és ehelyett "kézzel", darabonként vezeted az egységeidet, de ekkor meg nem kapod meg azt a "bónuszt", ami az áttöréshez kell...

    "Rendesen" nem lehet "játszani" a IV-el, legfeljebb multi- és mod-ökörködésre alkalmas. Csak a Malarki által is említett, néhány elitegységgel való folyamatos bekerítés és felmorzsolás utáni legázolás marad egyedüli "stratégiának".

    A III.-ban tudtál pl. ellátókonvojt kiküldeni egy helyre, itt "végtelen" készletet felhalmozni, majd innen ellátni az egész frontvonaladat. Na, ilyen mélységű stratégai lehetőségeknek a IV-ben már nyoma sincs!
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2020.04.14. 18:54:29