Hearts of Iron 4
  • vgy63
    #1167
    Pár óra játék után azt mondhatom a változások előnyére váltak a játéknak.
    Amit továbbra sem tudtak kijavítani, az a frontvonalon az egységek random le és fel mozgatása. Az AI már kihasználja azt, hogy az üresen hagyott területre azonnal bevonul. Ez azzal jár, hogy elmozgatja az egységemet a front másik oldalára és az így megüresedett területre az ellen bevonul. Bosszantó. Előfordult, hogy két szomszédos hadseregem széleiről vont úgy el egységeket, hogy a front megszakadt és a két hadsereg között űr támadt, ahová az ellenfél beözönlött.
    Jó ötlet az, hogy a hadsereghez a légierőt hozzá lehet rendelni. Én Stukákat csaptam hozzájuk, de nem látni, igazán mit csinálnak. Statisztika nincs, vagy nem találtam. Kipróbáltam, hogy az összes egységet kiraktam, utánpótlást nem képeztem, s eztán egyetlen repülőt sem vesztettem. Úgy tűnt, nem csinálnak semmit...
    Az AI eszetlenül támad, a kellő erős védelem le tudja amortizálni őket. Német császársággal voltam, a Balti államok függetlenségét garantáltam. A lengyelek, a balti államok, a románok szövetségbe voltak, az oroszok betámadták az egyik balti államot, így mindketten háborúba keveredtünk. Két hadsereget kiküldtem megállítani az oroszokat, majd a páncélosokkal visszanyomtam őket, visszanyerve az elvesztett lengyel, stb területeket. Ezután kivontam a csapataimat. Az oroszok nem jöttek beljebb, a front változatlan maradt. megnéztem mi történt. Az orosz 10M embert vesztett, utánpótlás nulla, a lengyel 1M embert vesztett csak. Patthelyzet.
    A tábornoki rendszer, a skillezés jó ötlet, tetszik, csak valahogy random jön fel az új skill lehetősége, s nem én jelölöm ki a fejlődési irányt.
    Ja s nálam a minimap nem működik, ha belekattintok, valamelyik felső sarokba ugrik a kép.