Hearts of Iron 4
  • Kotomicuki
    #1160
    Hát, '33-ban is voltak, akiknek jó volt az a káosz, ami ellepi az országot, mert a zavarosban halászhattak. De a nagy tömegek a belső anarchia és a gazdasági válság miatt voltak a pácban, amit részben a háborús jóvátételek okoztak (manapság ezt kamatnak hívják), meg a töketlen/korrupt vezetés miatt, mint mostanság -> teljesen szétszakadt az ország mágnásokra és többségében nyomorban tengődő, lassan éhen halókra. Innen már csak az volt a kérdés, hogy melyik szélsőség győz és vet véget a felfordulásnak.

    A kódolással nem értek egyet!
    A német-francia "barátság" sokkal régebbre nyúlik vissza, mint az első VH...
    Amíg az éhhalál leselkedett rájuk a gazdasági válságban és előtte a semmilyen pozitív céllal nem rendelkező kormányzatok alatt, addig a franciska csak egy volt a sok közül, akit szid(had)tak a németek.
    Ugyanis Hitler először a halódó német gazdaságot rázta gatyába, megszüntette a munkanélküliséget és csak miután ennek a pozitív hatásai jelentkeztek és került már a hadsereg újraszervezésére is, kezdett el "politizálni" a határokon túlra és merült fel - egyáltalán: felmerülhetett - a revans víziója, mer' addig nagyon nem volt meg a "mivel"...