Hearts of Iron 4
  • yamato41
    #1046
    A külön lap pont logikátlan az OoB-nek, mert az éppen hogy térképen kell látni. Maxolni nem volt érdemes az egységeket, legfeljebb csak hadseregszinten, mert nem tudtad elosztani normálisan a fronton a hadtestek összekeverése nélkül. Nálam egy hadtest egy területen állt (HQ sosem a frontvonalban), a front gyenge részein területenként 2-2 ho, ami bőven elég volt egy esetleges támadás gyors megakasztására, hogy odaérjen a tartalék, illetve remekül lehetett cserélgetni a ho-okat a harcban. Mélyen Oroszországban meg már bőven elég volt a hét-két ho területenként még támadásra is.
    A hadműveleti mozgatást hadtestenként csináltam kivéve a hadseregből. Pl. Amikor Fro. legyőzése után át kellett vinni a hadsereget keletre, külön mozogtak a hadtestek. Első lépcsőben a gyalogosok, amivel megtartom a frontot, a második lépcsőben a tartalék és a páncélosok, akikkel súlypontot tudtam képezni. A HDS-HDSCS HQ-k beoszott csapatok nélkül mentek át, ott új alárendelteket kaptak. Tök egyszerű, gyors, hatékony, áttekinthető. Hol van ettől a 4 hipergagyi rendszere?
    A vonalas szervezeti látvány tökéletesen átláthatóvá tette az egészet, teljesen fölösleges lett volna a térkpet eltüntetve külön lap erre.
    A légierőt kellett volna gatyába rázni. Egységek kellettek volna, amibe beoszthatőak a gépek, az egységeket a szárazföldi csapatokhoz, a honi légvédelemhez és a hadásztati légierőbe beosztva kellett volna átszervezni, hogy általános parancsot lehessen kiadni (pl. szárazföldi harcok támogatása, logisztika rombolása stb.), akár többet is, amit automatikusan hajt végre.