Hearts of Iron 4
  • Kotomicuki
    #1038
    Igen, egy magasabbegység legfeljebb egy országhatár szélességű frontot tarthat, így vagy:
    - teljesen manuálisan állítod a kívánt pozíciókba a hadosztályokat
    - netán "megszállás" parancs, majd ennek törlése és szintén manuális irányítás
    - felosztod és beosztod részekre az erőidet és azoknak saját frontokat/országhatárokat jelölsz ki

    Mindenképp érdemesebb a frontvonalakkal és előre meghatározott támadási irányokkal dolgozni, mert úgy bónuszt kaphatnak az egységek a hadművelet idejére - ha megvan a hadművelethez szükséges túlerejük és kellő idő lett hagyva a hadművelet kidolgozására (ez utóbbi az idő elteltével növekszik, ha az előbbi kritérium teljesült).
    A szovjet határra viszont az egy marsall alárendelt egyetlen hadseregcsoport a nyerő, hogy mindenhol és mindig a lehető legmagasabb szintű parancsnok bónuszai érvényesüljenek (amíg meg nem jön a patch (és ennek javítása(i))). Az esetleges páncélosékeket/gyors csapatokat lehet - ha annyira bele akar kotyogni az egyén a MI dolgába - leválasztani erről a tömbről, hogy külön lehessen irányokat megadni az összes bónusz elvesztése nélkül.

    A HoI 3 hadseregszervezésével egyedül az volt probléma, hogy félig kidolgozott (és abban a formájában átgondolatlan, így nehézkesen kezelhető) volt és nem kapott külön képernyőt, ahol sokkal egyszerűbben, átláthatóbban lehetett volna ezeket összerakni, beállítani.