Hearts of Iron 4
  • Kotomicuki
    #1034
    Üdv!

    A külkereskedelmi hozzáállása egy-egy államnak már önmagában meghatározza, hogy a készleteiből mennyit dob piacra - még ha neki abból az alapanyagból is kéne még.
    Ezen politikával tudod szabályozni - már, ha lehet a politikai beállítottságtól függően - , hogy mennyi kerüljön a belső piacokra, ha neked már keveset hagynak - zárt gazdaságnál senki nem vihet tőled semmit sem (ezt a játék 2. felében "szokás" meglépni, amikor már a gyárak kiépültek és minden apró morzsára szükség van azok ellátására).

    Tőled az visz, aki akar, ha hagyva van neki, de ha a harcban részt veszel, akkor onnantól csak a baráti államok vásárolhatnak az ellenség nem.
    Mivel nem lehet készleteket fölhalmozni, ezért érdemes a fölösleg minél nagyobb hányadát piacra dobni, ehhez illő politikát folytatni.
    Sajnos, a játék nem szól, hogy fölöslegesen rendelsz be árút, csak a hiánykor küld jelzést, ezért minden egyest, ezt érintő változáskor, vagy időnként (partizántevékenység, nagyobb légi tevékenység) érdemes rápislantani a "fülére"...

    A fizetség minden esetben civil gyári gyártókapacitással kerül ellentételezésre, így ha eladsz, akkor növekszik az országod építő-kapacitása (gyárak, infrastruktúra, erődök, kikötők, repterek, stb. húzható belőle).
    Ez a legolcsóbb civil gyári erőforrás-növelés - vagy -csökkentés, ha túl sok anyagból van hiányunk! Ezért is fontos a területek újraosztásánál a minél nagyobb alapanyag-lelőhelyekre megpróbálni rátenni a mancsunkat, vagy akárcsak ideiglenesen is megszállni azokat!

    Ha növeled a kitermelést (industry 2. sora), akkor több lesz eladható, vagy számodra felhasználható alapanyag.

    Van, aki azt mondja, hogy ez a része sem sikerült túl jóra az új sorozatnak, mert alapanyaghiány mellett is, igaz lassabban, de készülnek a harceszközök...