Kryon#6
Itt kevernek 2 dolgot, az MI-t és a kibernetikát. Annak, hogy a testünkbe implantátumokat, robotvégtagot stb építenek az MI-hez nem sok köze van. Az MI az intelligens gép, és szerintem olyat nem tudnak egyhamar csinálni, még akkor se ha a számítási teljesítmény meg is lesz hozzá 2030-ra. Ahhoz előbb meg kéne érteni az emberi intelligencia működését. Ha végül ez nagyjából sikerülne is, akkor jönnek a veszélyek. Rengeteg paraméter, és ha valami félremegy Skynet lesz belőle.
Sokkal valószínűbbnek és közelibbnek érzem a kibernetikát, amin keresztül az ember önmagát fogja továbbfejleszteni gépi alkatrészekkel míg végül teljesen gépekké nem válik. És szerintem sokkal közelebb vagyunk az emberi tudat gépbe való átültetéséhez, mint az MI-hez. Ha ugyanis építenek egy olyan hardvert amin a tudat képes futni, akkor azt csak össze kell kötni az aggyal és már kész is. Az MI-hez a hardver önmagában nem elég.
Ezért szerintem az első gondolkodó gépek még emberként születnek meg, és utólag alakítják át őket. Utoljára szerkesztette: Kryon, 2014.10.28. 12:18:25