• Irasidus
    #55
    "Hol olvastál ilyet? Ha nem tudsz olvasni akkor kár is folytatni, én azt írtam, hogy a -270 fokon csontra fagyott aszteroidát. Erre már másodszor akarod ebből azt a következtetést levonni, hogy az aszteroida hőmérséklete -270 fok."

    Valóban félre értettelek. Elnézést! Viszont így sem jó amit írsz; a hőt egy aszteroida a Naptól kapja, és ezt a hőt nem az űr "hidege" vonja el, mivel az űr (vákuum, és) igen jó hőszigetelő, hanem termikus sugárzás formájában kisugározza (ami igen rossz hatásfokú). Tehát semmi értelme a -270 fokot emlegetni egy aszteroida esetében. A másik, hogy még mindig rossz szót használsz, fagyni az illékony anyagok szoktak, eleve szilárd anyagok nem szoktak fagyni, mert elve szilárdak. Lényegtelen hány fok van ott. És bizony azok a fém aszteroidák csontszárazak. De ha nem így lenne, akkor sem okozna a fagyott illóanyag problémát - a jégnél egyenlőre még a vas, és kő keményebb, bányászati szempontból is.

    Még egy dolog, hogy nemhogy félre értsük egymást. Szerintem sem működőképes ez a vállalkozás, de nem amiatt amit írtál, azok fizikai tévedéseken alapulnak, és erre hívom fel a becsed figyelmedet.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2014.10.29. 17:45:28