Total War: Attila
-
"De a diplomáciai és hierarchiai rendszer alapjául kéne hogy szolgáljon minden valamire való stratégiának. akinek meg túl bonyolult az menyjen szarkráftozni."
Azért ez nem így működik. Annak idején, tizenpárévesen, CMBB-s háttérrel én is vertem a nyálam, hogy hát ha valaki, én tudom, mit jelent az, hogy "Második világháborús taktikai szimuláció", és az éppen akkor kijött PANZERS-ről a keresztvizet is leszedtem, hogy milyen már, hogy a harckocsiknak HP-je van?!
Több, mint tíz évvel később már WoWs-re ülök le, ha cask kikapcsolódni akarok fél órára, ahol a hajóknak - HP-je van...
Tökéletesen megértem tehát, ha valaki igényli a komplexebb játékmenetet, viszont a piacban éppen az a jó, hogy diverz, és mindenki azt vásárol be és fogyaszt, ami jól esik neki; vagy akár többfélét egyszerre. Olyan embert is keveset ismerek, aki például folyamatosan Immanuel Kant-ot olvas, és sosem csúszik le némi Doyle, mondjuk... ;)
A TW-, és a Paradox-játékok sikere pedig azt mutatja, hogy mindkettőre, de párhuzamosan van igény. Nem gondolnám, hogy aki TW-zni szeret, az feltétlenül egy matchbox-tologató gyökér. :)