Apple Watch

Apple okosorája
  • GregSB
    #62
    Az író nem azt írja, hogy állandóan az óráját akarja nézni egy baráti találkozón. Hanem azt, hogy ha egy baráti találkozón van, es mondjuk varja egy barátja hívását / SMS-ét akit be kell engedni / el kell magyarázni hol vannak, akkor ha telefont használ: kiteszi az asztalra hogy észrevegye mikor hívja a barátja, a telefon közben ott villog mindenki előtt, elvonja a figyelmet. Nem írta, de a másik eset ha a zsebében hagyja, akkor meg 5 percenként elő fogja venni hogy üzent -e mar a barátja.

    Ezzel szemben ha órát használsz akkor jön egy notif, rápillantasz, konstatálod fél mp alatt hogy ez nem a barátod, nem törődsz vele, nem zokkensz ki a beszélgetésből.

    Egyetértek hogy sokan meg csak emelkednek, ötletelnek mire is lesz ez jo, de ez szerintem normális.

    Azzal nem értek egyet, hogy meg nincs itt az ideje az okos óráknak. Szerintem most van itt az ideje, hogy elinduljon egy tobb éves evolúciós folyamat, mint az okostelefonoknál.
    Az iPhone is tobb szempontból egy V0.1-es okostelefon volt 2007-ben. Vastag, "nagy" volt, viccesen kevés dolgot tudott a mai okostelefonok mellett, es igy is épphogy kihúzta az 1 napot az akksija.
    Ahogy írod az óráknak is kell még oázis év. De ahhoz hogy oda eljussunk, el kell indulni valahol, nem lehet egy laborban heggeszgetni egy ilyen terméketlen végtelenségig. Ki kell menni a piacra a megfelelő pillanatban, és az alapján ahogy használni fogják az emberek fejleszteni / javitani / új fícsöröket belerakni gőzerővel.

    Eddig az Apple mesterien ráérzett arra a "sweet spotra" hogy mikor kell piacra lépni (ez igy is sok esetben sokkal kesobb van mint a konkurencia, lásd pl IPod). Majd meglátjuk az óránál mennyire sikerült nekik erre ráérezni.