120
Apple okosorája
-
#80 Itthon nem kapható = hivatalosan senki nem forgalmazza.
Arra mérget lehet venni hogy hamarosan sok külföldről eladott darab lesz eladó fusi boltokban, +50-100%os árréssel. -
#79 Pulzus szenzor van benne, ezen keresztül meri az elégetett kaloriakat is. Távolságot is mér, de azt az iPhone GPS-én keresztül.
Itthon nem kapható, esélyes hogy az első generáció nem is lesz. Legközelebb Németországban kapható hivatalosan. -
AniP #78 Hali! van egy pár kérdésem ezzel kapcsolatban.: 1. Az apple watch méri a futás közbeni teljesítményt? (mennyit futottál, pulzus, szívverés etc etc..)
2. Az apple honlapján kívül máshonnan is előrendelhető? Ha előrendelném, a legközelebbi istyleban átvehető vagy valahol külföldről fogják hozzám küldeni? Nem szeretnék pluszban sokat rákölteni a szállításra. Inkább rendelném meg egy Mediamarktból, ami itt van a legközelebbi városban és csak egy ezres a szállítás, mint a tengerentúlról.
Azért érdekelne, hogy méri a futást, mert akkor nem akarok egy sima pulzusmérős órát venni, hanem akkor már egy kicsit komolyabba fektetek, amit jobban kitudok használni. -
#77 Júniusig csak online lehet megrendelni a Watchit, boltokban nem lesz készlet. A retail vezeto szerint az óriási kereslet miatt van erre szükség, nem tudjak kielégíteni az igényeket es igy effektívebben tudjak kiszolgálni az embereket.
"Angela Ahrendts, in a memo to retail store staff obtained by iGen:
Many of you have been getting questions asking if we will have the watch available in stores on April 24 for walk-in purchases. As we announced last week, due to high global interest combined with our initial supply, we are only taking orders online right now. I’ll have more updates as we get closer to in-store availability, but we expect this to continue through the month of May. It has not been an easy decision, and I want to share with you the thinking behind it. […]
Given the high interest and initial supply at launch, we will be able to get customers the model they want earlier and faster by taking orders online.
I know this is a different experience for our customers, and a change for you as well. Are we going to launch every product this way from now on? No. We all love those blockbuster Apple product launch days — and there will be many more to come." -
#76 Vegyesek.
Abban mindenki nagyjabol egyetért, hogy hardverileg a legjobb (de egyben a legdrágább) okosóra jelenleg.
A szoftverrol és a készülékről mint ora megoszlanak a vélemények.
Aki sokat hord órát annak idegesítő, hogy nem latja azonnal az időt ha ránéz. Ugye alaphelyzetben ki van kapcsolva a kinelzo. Ha lentről felemeljük a karunkat, akkor bekapcsol. Viszont ha mar alapból fent pihen a kezünk az asztalon / valahol akkor meg kell nyomnuk rajta egy gombot hogy lássuk az időt.
Az egyik tesztelonek ez akkor is idegesítő volt, amikor a konyhában használta kétkezes műveleteknél. Eddig ha csinált valamit a mixerrel pl, akkor lefogta a tetejét a bal kezével a tetejét, a jobbal indította, es a bal kezén levő órán számolta a mp-eket. Most ugyan ezt csinálta, de miután elindította a masinát vette csak észre hogy nincs bekapcsolva az ora kijelzője, igy be se tudta kapcsolni. Iyen es ehhez hasonló apróságok miatt annak aki sokat használ klasszikus karórát a mindennapokban annak furcsa lehet.
Más: itt egy flowchart a menürendszerről:
-
trebron #75 jók -
#74 na milyenek az első benyomások? a teszteket nem nagyon olvasom -
#73 Az iPhonenál bejött nekik. Itt is megvannak azok az egyedi fícsörök, amik megkülönböztetik a konkurenciától, es egy pár évig ez igy is fog maradni. Addig lesz idejük csiszolni a szoftvert.
Első generációt úgyis esély adopterek és fejlesztők veszik nagy %-ban. Ez a szifonnal is igy volt. -
#72 Gyakorlatilag egy szimpla szoftveres update-tel lehetne notifikáció profilokat létrehozni és semmi akadálya annak, hogy benne legyen az első generációs Watchban.
Inkább adják ki a rohadt karórát a lehetőségekhez képest legcsiszoltabban. Hánehogymá' "támogatni" kelljen őket, hogy n+1 generációval később implementáljanak alapvető dolgokat az eszközbe. Ez így Lose-Win szituáció és semmi sem akadályozza meg a Win-Win szituáció létrejöttét.
(Igen, tudom, hogy ez nem igazán fér össze az Apple üzletpolitikával)
[szerk.: azt hittem a #69-esre válaszolsz, de az álláspontomon nem változtat]
Utoljára szerkesztette: theone91, 2015.04.09. 14:36:42 -
trebron #71 Ahhoz, hogy legyen pár generációval odébb, az kell, hogy most mindenki, aki később egy jobb órát akar venni az appletől, az meg vegye a legelső apple watchot.
Én emiatt fogom megvenni, mert nekem ez megér 150 - 200 ezer Ft-ot.
-
#70 Talán majd pár generációval odébb, mikor már nem frissítik az első generációt. Android Wear esetén is csak 5.0 felett vannak priority notificationok.
Még mindig nem tudom miért fog bárkit is meggyőzni az okosóra-kategória jelenleg, de aztán az is lehet, hogy a Watch-ért sem lesznek oda. Elnézve, hogy csak pre-orderben megy az értékesítés, az Apple sem akarja magát annyira elkötelezni. -
#69 Ja, ráadásul jelenleg iszonyat bénán lehet kezelni a notifikációk ki-be kapcsolását. Ez is olyan terület amiben még fejlődnie kell a cuccnak.
Nagyon kellenének profilok, hogy ha pl a videóban is látható szituációban vagy akkor tényleg csak a legfontosabb notifikációkat kapd meg (pl csak családtagjaidtól). Jelenleg egyesével kell ki-be kapcsolni az összes app notifját. -
#68 A társalgós-jelenetben is remekül alátámasztják a tézisem, hogy ugyanannyira tapló dolog az órádra bámulni állandóan, mint a telefonodra. Pláne akkor ha valaki nem tudja mi is pontosan az okosóra: Az egész úgy néz ki, mintha metakommunikációval szeretnéd a tudtukra adni, hogy rohadtul unod a beszélgetést. -
#67 7 pontot kapott, és gyakorlatilag megerősíti a review azt amit eddig is gondoltam róla: egy beta termék, még kell neki idő.
De így is azt mondják hogy ez az eddigi legjobb okos óra. -
#66 Apple Watch Review (Verge)
Utoljára szerkesztette: GregSB, 2015.04.08. 15:30:17 -
-
#64 Az jó, hogy az optimista nézőpont a fejlesztőké, mert nélkülük üres az egész.
De a termékkategóriát először a végfelhasználók közt kell elhinteni, hogy a fejlesztőknek meglegyen a széles pódium.
Bár emiatt nem aggódom, mert az Apple már hivatalosan is divatcég.
Amúgy én örülök, hogy az Apple is itt van. Lesz verseny. Még ha aránytalan is, de lesz. Ez pedig valódi innovációt szül majd. Nem bullshit pulzusküldözgetésekre és csuklón-rajzolgatásra gondolok, hanem olyan technológiai dolgokra, amelyek majd megváltoztatják a szkeptikus véleményem az egésszel kapcsolatban, 3-4-5 év múlva. -
#63 Két féle képpen lehet ezt felfogni: a pesszimista nézet, hogy egy 3-4 évvel későbbi termék béta tesztjén veszel részt, és ezért fizetsz.
Optimistán nézve fejldesztői szemszögből ez egy óriási lehetőség. Okostelefonok / tabletek piacán már láttunk mindent, nehéz feltalálni a spanyol viaszt. Ha viszont kifejlesztesz egy killer appot a karórára, amit akár csak pár $-t kínálsz, és az befut, milliók kezdik el hasznalni akkor te lehetsz a következő Angry Birds / Snapchat / Whatsapp, akit milliárdokért vesz majd meg a Facebook / Google. Én ha fejlesztő lennék azonnal beszereznén a legolcsóbb Watchot, es gőzerővel elkezdenék fejleszteni / ötletelni rá.
Felhasználói szemszögből talán az lehet az optimista nézet, hogy részese vagy a jövő formálásának. Bár ezt valszeg kevesen fogjak igy felfogni :-)
-
#62 Az író nem azt írja, hogy állandóan az óráját akarja nézni egy baráti találkozón. Hanem azt, hogy ha egy baráti találkozón van, es mondjuk varja egy barátja hívását / SMS-ét akit be kell engedni / el kell magyarázni hol vannak, akkor ha telefont használ: kiteszi az asztalra hogy észrevegye mikor hívja a barátja, a telefon közben ott villog mindenki előtt, elvonja a figyelmet. Nem írta, de a másik eset ha a zsebében hagyja, akkor meg 5 percenként elő fogja venni hogy üzent -e mar a barátja.
Ezzel szemben ha órát használsz akkor jön egy notif, rápillantasz, konstatálod fél mp alatt hogy ez nem a barátod, nem törődsz vele, nem zokkensz ki a beszélgetésből.
Egyetértek hogy sokan meg csak emelkednek, ötletelnek mire is lesz ez jo, de ez szerintem normális.
Azzal nem értek egyet, hogy meg nincs itt az ideje az okos óráknak. Szerintem most van itt az ideje, hogy elinduljon egy tobb éves evolúciós folyamat, mint az okostelefonoknál.
Az iPhone is tobb szempontból egy V0.1-es okostelefon volt 2007-ben. Vastag, "nagy" volt, viccesen kevés dolgot tudott a mai okostelefonok mellett, es igy is épphogy kihúzta az 1 napot az akksija.
Ahogy írod az óráknak is kell még oázis év. De ahhoz hogy oda eljussunk, el kell indulni valahol, nem lehet egy laborban heggeszgetni egy ilyen terméketlen végtelenségig. Ki kell menni a piacra a megfelelő pillanatban, és az alapján ahogy használni fogják az emberek fejleszteni / javitani / új fícsöröket belerakni gőzerővel.
Eddig az Apple mesterien ráérzett arra a "sweet spotra" hogy mikor kell piacra lépni (ez igy is sok esetben sokkal kesobb van mint a konkurencia, lásd pl IPod). Majd meglátjuk az óránál mennyire sikerült nekik erre ráérezni. -
#61 Kicsit ellentmondásos, hogy a fickó azzal példálózik, hogy a Watch nem zavar másokat, ha notifikációd jön mint a telefon, de ezzel szemben mindig/mindenkor tudni akar a notifikációiról. Gondolkodásmódon kéne változtatni inkább. Nem piszkálom állandóan az "internet kommunikátorom" egy közösségi szituációban. Az embereknek nem azzal a mozgás-sorozattal van bajuk, hogy benyúlsz a zsebbe és megnyomsz egy gombot a telefonon, hanem, hogy kiszakadsz egy beszélgetésből. Mindegy, hogy a csukódra tekintesz fél percenként, vagy a zsebedre.
Szerintem aki most vesz okosórát (nem csak a Watchra gondolok, bármilyen okosórát), az szerintem csak kísérletezni akar. Ezzel nincs probléma, de szerintem az egész termékkategória nincs még ott, ahol lennie kéne, összecelluxozott érvek ide-vagy-oda. Már ott elvérzik, hogy a hordozható eszközöknek nem szabadna ennyire egymástól függeniük.
A Pebble feje is megmondta: Az okosórák "kétezerhetét" írjuk. Nem tudjuk még egyáltalán hova fejlődik a termékkategória, és feltehetően 2007-ben igencsak mellélőttük volna párszor, mikor megkérdezik, hogy mire használjuk majd az okostelefonokat a jövőben. Viszont itt komoly technológiai reformok kellenek, hogy működjön az egész. Legyen kisebb (laposabb) egy óra, legyenek benne önálló telekommunikációs modulok és legyen hosszabb az akkuidő, _jóval_ hosszabb (ja és legyen több szép okosóra, klasszikus dizájnelméletekre alapozva).
2000-ben az Microsoftnak nem jött be a tablet. Kellett még tíz év. Az okosóráknak is kellene pár.
Utoljára szerkesztette: theone91, 2015.03.21. 12:15:56 -
#60 “The surprising reasons I’m getting an Apple Watch” by Michael Wolfe https://medium.com/p/54155961584b -
#59 Mondom, ugyan az mint az iPad. Kényelmi extra. Nálam van a laptopom? Igen. Cikkeket akarok olvasni / fészbúkozni, inkabb besüppedek a kanapeba és az iPadet használom erre. (Példa volt, most nincs iPadem). Kényelmesebb rajta tartalmat fogyasztani? Igen. Megér ez annyit, hogy a magyar fizetésem mellett benne álljon 100-130ezer Ft-on, csak arra az esetekre amikor otthon tartalmat akarok fogyasztani a kanapén? Nem.
A svájci / skandináv / ausztrál / amcsi polgárnak, aki hasonló munkát végez mint én, csak ő havonta adózás után 6-700 ezer Ft-ot rak zsebre megér egy ilyen eszköz 130 ezret? Sokkal inkább igen.
Pontosan ugyan ez az óra. Kényelmesebb rápillantani sok esetben mint előkotoraszni a telefont? Igen. Megér ez nekem 130 ezer Ft-ot (vagy akármennyi lesz a $350-es alap változat)? Most még tuti nem.
A fent említett külföldi úriemberek viszont simán megengedhetnek majd maguknak ennyi pénzt egy kényelmi extráért, és szerintem sokan meg is fognak. ha annyit keresnék én is vennék azonnal, mert ki akarnám próbálni.
-
#58 Én csak szimplán nem tudnám mire használni. És ezen 2-3 generáció után sem fog túl sok minden változtatni. Nálam van a mobil? Igen. Kell az okosóra? Nem. Ennyire egyszerű (ez nem azt jelenti, hogy nem is érdekel, hogy mit tud a termékkategória). Sokkal inkább vennék egy szimpla, hagyományos Uniform Wares vagy Braun karórát. -
#57 Én egyelőre úgy tekintek rá mint az iPadre / modern táblagépre: jó ha van, kényelmes, de nem must have cucc.
Ettől függetlenül sikeres lehet, sokat eladhatnak belőle.
Én szerintem kivárom a 2.-3. generációt belőle, és ki fogom próbálni / veszek egyet.
Utoljára szerkesztette: GregSB, 2015.03.10. 15:59:12 -
#56 Ja, szokásos szopó USD-EUR között. De nem is érdemes az Edition modellekkel foglalkozni. Mondták hogy keveset fognak belőle gyártani, ez pár dúsgazdag ember játékszere lesz csupán.
Sokkal érdekesebb kérdés hogy a sima és a Sport mennyire fog elterjedni. Itthon ezek is marha drágák lesznek (itteni fizetésekhez képest), eleinte tuti sznobokon fogja látni az ember. -
#55 Ha most mindenképp okosórát akarnék venni (nope), akkor megvárnám az következő generációt a Moto 360-ból és megvenném 75 ezer forintért (ha marad a 250 dolláros ár). De még messze vannak az okosórák attól hogy bármennyire is meggyőzzenek, legyen az a Motorola, Apple, Huawei, LG vagy a Samsung. -
#54 Dollárral számoltál, ha minden igaz. Az alap Watch Edition ára euróról konvertálva (alap modell 11000 euró lesz, ha minden igaz) 3,4 millió forint. Mindenfajta illeték nélkül. Egy MacBooknyival lesz drágább nyers áron Európában az alap modell.
Utoljára szerkesztette: theone91, 2015.03.10. 14:49:48 -
#53 Hands on (verge) -
#52 Mármint a mi fizetéseinkhez.
Sok országban a $350 nem egy gondolkodók összeg, a sarki pék elkelt ennyit egy impulzus vásárlásra Svájcban.
Ami kemény az az Edition ára. Alap model 2,7 millió Ft, a legdrágább szijjal meg 4,7 millió Ft. Mondjuk ez színtiszta arany, meg csak limitált darabot fognak készíteni belőle. Tuti el fog fogyni :) -
#51 Belepo model itthon lesz szerintem 120e Ft.
Nem nekünk árazzák be az tuti :) -
#50 Túlárazták -
#49 Minden annyiba kerül amennyit az emberek hajlandóak fizetni érte.
Ha túl arattak akkor nem fogják venni ;) -
#48 Szépen túlárazták ezeket is. -
#47 "A new Bloomberg report reveals that Apple has allowed some companies, including Facebook and BMW, into its Cupertino headquarters to test apps that will be released alongside the Apple Watch. The report describes the secretive and tightly controlled process of working with the wearable — internet access is blocked, and developers cannot bring outside materials into the room that houses the Apple Watch."
Hétfőn 19:00kor minden részlet kiderül az óráról. -
#46 Ennek mi köze a topik témájához? :) -
#45 Hello, Watch! -
#44 Én még mindig csak a Roboto fontot látom a dizájnban. :D -
#43 Már jönnek a 3rd party megoldások.
Tesla:
Todoist:
-
#42 Tegnapi pü-i jelentés közben azt mondta Tim Cook, hogy áprilisban indul a forgalmazás. -
#41 Egy versenyre írandó dolgozatomhoz arra kérnélek Titeket, ha van egy kis időtök, hogy töltsétek ki az alabbi kérdőívet a mobilfizetessel kapcsolatban. Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!