Viselhető okoseszközök topikja
  • GregSB
    #1
    Elérkezettnek látom az időt hogy ez a téma külön topicot kapjon.

    Akár hasznosnak tartjuk ezeket vagy sem az látszik hogy a tech cégek - a Googletől a Samsungon, Motorolán, Asuson át a Sonyig - egyre több pénzt és energiát fektetnek ebbe a kategóriába, és nagy jövőt látnak benne. Ha lehet hinni a pletykáknak akkor jövőhét kedden az Apple is bemutat valamit a szegmensben, Személy szerint engem még nem győzött meg egyetlen termék sem hogy szükségem lenne rá.

    Egy kis rövid összefoglalló így az első hozzászólásban:

    A mostani kütyük "ősének" lehet nevezni a "fitnesz karpereceket", mint pl Fitbit terméke, a Jawbone Up vagy a Nike Fuelband. Ezek inkább sportoláshoz voltak hasznosak, mértéka lépéseinket, futásunkat, alvásritumusunkat.

    Az első okosórának nevezhető kütyü a Pebble volt, ami képes a telefonunk notifikációit megjeleníteni. Ezen a vonalon az elmúlt évben nagy fejlődés volt, bemutatkozott az Android Wear, a Samsung bemutatott 2-3 különböző megoldást (többek közt a Tizent futtató Gear S-t), Motorola bejelentette a 360-at, a mostani IFA-n meg további kellemes kinézetű órák jelentek meg, pl Asus ZenWatch.

    Az órákon kívül említést érdemel a Google Glass, ami eléggé felemás fogadtatásban részesült. Sok területen hasznos lehet, sok helyről viszont már most kitiltották, pedig még kint sincs a végleges változat.

    Ralph Lauren "okospólót" jelentett be pár hete amely eddzés közben figyeli a testünket és biometrikus adatainkat.

    A Samsung egy nyakláncot is bemutatott.

    Ti láttok fantáziát ezekben az eszközökben? Tervezitek vásárlását vagy már most is van ilyenetek? Én egyelőre még nem találtam meg a helyét egy ilyennek az életemben, elvagyok az okostelefonommal...