68
Viselhető okoseszközök topikja
-
karajjj #28 25 vagyok, most akkor melyikbe tartozok? -.- -
Egy versenyre írandó dolgozatomhoz arra kérnélek Titeket, ha van egy kis időtök, hogy töltsétek ki az alabbi kérdőívet a mobilfizetessel kapcsolatban. Előre is köszönöm szépen a segítségeteket! -
Abban van beépített GPS? Már nem csak iphoneokhoz jó? -
Nike Fuelband? -
Lehet neki nem kell de nekem kell mert a futásnál kiváltani a telefont azért órában kényelmesebb futni mint egy nehezebb mobillal a zsebben.
Szóval várok tovább valami értelmesebb olcsó beépített gps-es okosórára. -
ha a pebble-re gondolsz, nem kell neki beepitett gps. leven egy companion watch tehat csak telefonnal egyutt mukodik. A telefonban pedig van gps.
egyebkent az ok amiert a Pebble tobbet kapott mint a Moto 360 az az iphone kompatibilitas.
Rohognek ha az android wearhez kijonne egy Ios extension. -
Nincs benne beépített GPS
-
THE BEST SMARTWATCH YOU CAN BUY -
Jawbone Up3 -
1 hetig hasznaltam gear S-t egy teszt kereteben. Kifejezetten tetszik hogy sim-et beleteve vagy eppen anelkul is mukodik.
A sim nem csak hivas es sms fogadasra teszi alkalmassa, hanem az adatkapcsolat felallitasa utan, az orokolt notifikaciokat tovabbara is megjeleniti az ora, akar a telefont otthon hagyva is. A telefon automatikusan atiranyitodik ahogy erzekeli, hogy lekapcsolodott a bluetoothrol az ora.
Sajat memoriajaba lehet zenet tolteni es BT stereo fejhallgatot lehet ra csatlakoztatni, tehat bejovo hivasokat lehet a speakeren vagy a Headseten keresztul is fogadni.
Sokfele face elerheto a kezdokepernyore vagy eppen sajat kepet tolthetsz ra ha ugy tetszik es a legfontosabb idojaras datum ora infot rapakolhatjuk.
Telefon - watch kozott BT-vel lehet adatot kuldeni. Vizallo, cserelheto strappel. A keyboardot utaltam rajta, de a voicecontrol kifejezetten hasznalhato.
A contactlistet feltolti a watchra a telefon ahogy az szokasos es kiirja a teljes hivo informaciot. Szokasos s heallth tracking megy rajta a beepitett pulcus kovetovel. Majd az osszes feleszenzor megtalalhato az oraban amit ma bele lehet pakolni (light, gyro, acccelerometer, gps, btle, etc).
Amint lemegy az ara £250 koruli arra lehet veszek is eggyet (jelenleg 375). Sajnos csak Samsung eszkozokkel hajlando mukodni (ceges telom egy S5 szoval annyira nem zavar). Remelem egy ido utan ezt a termekkapcsolast kinovi a Samsung vagy valamelyik fuggetlen gyarto felno a feladathoz hogy tobbet adjon egy androidos telefonnal. (Rumor mill szerint a sony hasonlo oran dolgozik, de az markafuggetlenul fog mukodni a tobbi marka telefonjaval) vagy egy Moto 360+-nal elfogadnam mar ezt a sim kartya integralast. -
Ez az ms band a pulzust hogy méri kell hozzá pánt vagy bele van épitve? -
" Az iOS (7.1 vagy újabb), Android (4.3 vagy újabb) és Windows Phone (8.1) készülékekkel kompatibilis karperec Bluetooth 4.0 LE segítségével továbbítja az adatokat."
-
Itt a Microsoft Healt és Microsoft Band
-
erre az autók beépített GPS-e is tökéletes lenne.. :D -
karajjj #14 nem tudom, de ígérem, amint kapunk belőle, kipróbálom! :D -
Ez arra is jó lesz h a rendőrök kikérik az adatokat és az alapján büntetnek majd? :D -
remélem Micra árban lesz.. :D -
karajjj #11 asszem ez lesz az epic win -
karajjj #10 azon én is gondolkodom, vannak szimpatikus darabok:
-
ja az igen, csak a szembe jött egy nagy óra kapásból :D
pl a karkötőt elviselném -
Nem csak a karórákról szól a topic. Lásd első hozzászólás: Google Glass, "okos" pólok, karperecek, nyalkláncok, stbstb is ide tartozik. -
Nem lesz drága az ASUS ZenWatch Az 50K mondjuk kinek nem drága .. -
ez meglepően jól néz ki, más színű szíjjal még kéne is, de gondolom ez is masszívan túl lesz árazva :(
-
Nekem az elvárásom egyébként és amit szeretnék is ,hogy egy ilyen óra legyen (tökmindegy ki a gyártó és mi a márka)
- beépített gps
- együttműködés a nevesebb training applikációkkal
- vízálló
- pc-vel könnyedén kommunikáljon
- telefonos hívás esetén rezegjen az óra
- hívás esetén név kijelzés legyen a kijelzőjén
- GPS-es használattal bírjon legalább 10 órát sima óraként pedig legalább 3 hetet.
- az ára ne legyen több 65 ezer ft-nál
Számomra ennyi bőven elég egy ilyennel már bőven boldog lennék.
(Futás közben ideális ugyanis a sokkal nagyobb telefont kiváltja kényelmesen és még vízálló is így esőben is lehetne futni)
Utoljára szerkesztette: grebber, 2014.09.04. 09:26:05 -
Asszem ebből kimaradok. Eleve utálom az órákat, csak idegesítene egy ilyen cucc a kezemen... -
Tegnap bejelentett Gear S-en lehet pötyögni:
Nem hiszem hogy ezt jól végiggondolták :) -
R-Watch M26 Ez nem okos de ilyen van valakinek? -
Elérkezettnek látom az időt hogy ez a téma külön topicot kapjon.
Akár hasznosnak tartjuk ezeket vagy sem az látszik hogy a tech cégek - a Googletől a Samsungon, Motorolán, Asuson át a Sonyig - egyre több pénzt és energiát fektetnek ebbe a kategóriába, és nagy jövőt látnak benne. Ha lehet hinni a pletykáknak akkor jövőhét kedden az Apple is bemutat valamit a szegmensben, Személy szerint engem még nem győzött meg egyetlen termék sem hogy szükségem lenne rá.
Egy kis rövid összefoglalló így az első hozzászólásban:
A mostani kütyük "ősének" lehet nevezni a "fitnesz karpereceket", mint pl Fitbit terméke, a Jawbone Up vagy a Nike Fuelband. Ezek inkább sportoláshoz voltak hasznosak, mértéka lépéseinket, futásunkat, alvásritumusunkat.
Az első okosórának nevezhető kütyü a Pebble volt, ami képes a telefonunk notifikációit megjeleníteni. Ezen a vonalon az elmúlt évben nagy fejlődés volt, bemutatkozott az Android Wear, a Samsung bemutatott 2-3 különböző megoldást (többek közt a Tizent futtató Gear S-t), Motorola bejelentette a 360-at, a mostani IFA-n meg további kellemes kinézetű órák jelentek meg, pl Asus ZenWatch.
Az órákon kívül említést érdemel a Google Glass, ami eléggé felemás fogadtatásban részesült. Sok területen hasznos lehet, sok helyről viszont már most kitiltották, pedig még kint sincs a végleges változat.
Ralph Lauren "okospólót" jelentett be pár hete amely eddzés közben figyeli a testünket és biometrikus adatainkat.
A Samsung egy nyakláncot is bemutatott.
Ti láttok fantáziát ezekben az eszközökben? Tervezitek vásárlását vagy már most is van ilyenetek? Én egyelőre még nem találtam meg a helyét egy ilyennek az életemben, elvagyok az okostelefonommal...