• Szegabi
    Szerintem embere válogatja. Aki nem tud korán kelni, feküdjön le előbb. Az a baj, hogy a mai gyerekek és persze felnőttek nagyon kényelmesek. Túl sokáig vannak fent, ülnek a gép ('fészbuk' és a TV előtt) Nálunk a gyerekek 9-kor fekszenek és 6:30 körül kelnek. Tudnak reggelizni, nem kell kapkodni és érdekes módon simán beérünk 8-ra mindenhová: oviba, iskolába. Aki meg középiskolás és ingáznia kell, szokja a dolgot.
    (Mikor én gyerek voltam (nem olyan borzasztó régen) az öcséimmel 5 körül keltünk úgy, hogy 9 körül feküdtünk le. Sosem ébresztettek bennünket. Kényelmesen kajáltunk, sőt még egy kis játékra is volt idő, minden reggel. Sosem panaszkodtunk, hogy fáradtak lennénk. Nem tudom, hogy erre vezethető-e vissza, de mai napig sem iszom /sőt, még sosem ittam/ kávét reggel, nincs rá szükségem, ahhoz, hogy felébredjek, nem vagyok kómás, bágyadt. Lefeküdhetek 11-kor vagy fél 12-kor is, akkor sem vagyok fáradtabb, mint máskor. De ha valakinek 6-ra kell menni dolgozni, ne akarjon éjfélig bulizni, meg TV-t nézni.)

Igenis jó dolog a 8 órás iskolakezdés. Ha az elmúlt több évtizedben jó volt, és senki sem halt bele, ezután is jó lesz. Bár a 0. és 8 órát, mindenféle barom szakkörökkel hülyeségnek tartom. Szerencsétlen gyerekek többet vannak a suliban, mint egy felnőtt a munkahelyén. Otthoni kikapcsolódásuk így nem igen van.