A méltán híres Heroes of Might & Magic sorozat legújabb tagja.
-
Pio #658 Kicsit féltem tőle, hogy nem fog menni a játék, elvégre tegnap olvastam, hogy win10-el sokaknak meggyűlik a baja vele (hivatalosan nem támogatott egyelőre), nekem szerencsére az égvilágon semmi bajom nem volt.
A játék simán megy mindent maxra állítva, most közepesnek számító konfigom van.
Még nagyon keveset játszottam ahhoz, hogy véleményt mondjak és legközelebb csak hétvégén fogok tudni játszani, de hangulatra egyelőre nagyon bejön a játék. A hadjáratról ugye tudni lehetett, hogy az egész arról fog szólni, hogy az egyes frakciók vezetői elmondanak egy-egy példázatot a főnöknek, hogy segítsék a döntését.
Namost ezt szerintem zseniálisan oldották meg, tényleg pálya közben megy a mese, belefutsz egy mellékküldetésbe hirtelen beleszövik a mesébe, ha el is mész megcsinálni akkor eszerint fűzi tovább a mesét. Ezen felül ott ülik körbe a fejesek a terepasztalt és ide-oda lehet váltogatni a térképen a mesék között (ezt mondjuk még nem próbáltam, de feltételezem így van, az tuti, hogy az egyik mese közben ki tudok menni a terepasztalra). Remélem, hogy ez maradni is fog így és végig odafigyeltek arra, hogy az atmoszférát megőrizzék, ha igen, akkor ez szerintem hatalmas pluszt jelent.
Ami viszont szerintem kimagyarázhatatlanul ciki az az, hogy a karakterek nincsenek animálva a terepasztalnál. Ez elvileg nem bug, hanem spórolás. Ezt meg tudom érteni (bár ugye teljes árú AAA árkategóriában lett kiadva a játék), de akkor ki kellett volna tenni az épp beszélő karakter arcát a szöveg mellé és legalább azon tükrözni a hangulatát és állóképeknek megfelelően vágni a beszélgetést. Lerí az egészről, hogy még úgy kezdtek neki, hogy animálva lesznek a karakterek és végül nem lettek. Persze hangsúlyozom, hogy ez nem egy komoly probléma, hisz csak a pályák között (vagy talán ott se, még nem vittem végig 1 pályát se) látjuk, de azért mindenképp kizökkent az amúgy szerintem tényleg remek, meseszerű hangulatból.
Hatalmas plusz, amit végül összehoztak az amúgy elég csúnyácskán induló menürendszerből (korábban panaszkodtam is rá). Természetesen még nem néztem végig minden interfész elemet, de láthatóan alapos munkát végeztek és ügyeltek a részletekre (gondolok itt például a mentés funkcióra de rengeteg ilyenbe fogtok belefutni).
Amit nem értek és ezt kérdezném is, hogy a játék zenéje, a narráció remekül szól, viszont a csata hangjai szörnyűek. Rettentő halkak, érthetetlenek, jellegtelenek, mintha néha túl gyorsak lennének. A győztes csata végi örömujjongás mintha valami fél másodperces hörgő morgás lenne vagy nem is tudom, mihez lehetne hasonlítani. Elvileg maxra van húzva a hangerő. Tényleg érthetetlen számomra, mert a zene, az interfész hangok, a narráció tényleg szuperül szólnak. Másnál is ilyen? Direkt lenne ilyen? :\