A méltán híres Heroes of Might & Magic sorozat legújabb tagja.
  • Fantusz
    #1295
    Pedig az a legjobb megoldás, ha veszel több hőst, lehetőleg olyanokat, akik előnyös tulajdonságokkal, képességekkel bírnak.
    Nem tudom konkrétan melyik kampány, kaland okoz nehézséget, de nagy általánosságban több hőssel lehet több bevételed.
    Az egyetlen főhőssel nem érsz időben oda mindenhová, idő sincs minden félreeső zeg-zugot vele bejárni.
    Az már térképtől, kalandtól függő, hogy ott mi lenne a jó taktika.... harcos segédhősre van szükség, vagy előnyös kormányzói képességekkel aranyat, ásványokat begyűjtő segítőre.
    A gép sokszor küld ki olyan hősöket, akiknél egyetlen katona, lény sincs ők csak gazdasági portyázók, aranyat ásványokat gyűjtenek be, bányákat fosztanak ki.
    Te, ha csak az egyetlen főhőssel akarod ellenük felvenni a harcot, sok helyre nem érsz oda időben, és végül elbukod a küldetést..
    Pl van egy fontos bánya keleten, egy másik meg nyugaton - két hőssel gyorsan elfoglalod mind a kettőt, vagy egyel futkosol napokon keresztül, és közben nincs ásványod, vagy aranyad, nem tudsz építkezni, toborozni.
    Kormányzói képessége sincs mindig a főhősnek, sőt általában nincs neki - ha értékes hős vár a fogadóban érdemes felfogadni kormányzónak.
    A térképen lehetnek adóbegyűjtő helyek, ásványanyag tárolók, de csak úgy tudod begyűjteni a bennük rejlő értéket, ha hetente meglátogatod - ez sem a főhős feladata, nincs is rá általában lehetősége.

    Kaland térképen nem sokat játszottam, az is lehet, hogy némelyik nincs jól kiegyensúlyozva, vagy szándékosan építették nehézre.
    A fönt leírtak érvényesek a kampányra is, sokszor szükség lesz hősöket vásárolni, de lesznek olyan pályák, ahol alapból több hőst kell irányítani, akiknek különböző képességei, erősségeik, gyengeségeik lesznek.
    A fejlesztéssel is lehet gyenge hőst kreálni, vagy erőset - érdemes megtervezni, milyen képességeket szeretnél elérni egy-egy hőssel, pl jelentéktelen hősök, akikkel nem tervezel harcolni, kormányzóként lehetnek hasznos képességeik.