• matatom
    #4
    Tölem aztán lehet mindenki olyan, amilyennek született. Azért természetesen azt is figyelembe kell venni, hogy bizonyos társadalmi normáknak bizony meg kell felelni. Magyarán, ha valaki buzi, hát legyen. Ha az adott kultúrális és társadalmi norma megengedi, hogy pl. transzvesztitaként öltözzön, ám legyen. De ha a társadalmi norma nem engedi meg, hogy egy hetero egy szál pöcsben/csöcsben vonuljon az utcán, közben egymást fogdossa, nyalja, kielégítse, akkor egy homár se csinálja ugyanezt a felvonuláson.

    Én ismerek néhány buzit (de tényleg!), akik normálisan tudnak viszonyulni a társadalomhoz, és sosem fogom megérteni az olyanokat, akik annyira "büszkék", hogy úgy érzik, hogy az utcán kell egy tangában egymás farkát markolászni. Ezek nem a buziság elfogadásának hirdetöi, hanem a korlátlan exhibicionizmusé.

    A tudományos kérdés pedig, hogy a homoszexualitás betegség-e szerintem könnyen eldönthetö. A természet és az élet egyik alapköve a szaporodás, amire a homoszexuális egyed nem képes. A természeben ugyan elöfordul, nem is ritkán, de attól még nem "normális", mint ahogy számos más hasonló normálistó eltérö jelenség is megfigyelhetö a természetben. Kb. olyan ez, hogy egy egyszerü példával éljek, mint amikor valaki albínó. Ilyennek született, és kész. Kell-e gyógyítani? Szerintem nem, föleg, ha az illetö nem szeretné. Az albínó vigyáz magára, nem megy a napra, és amúgy egy normális világban teljes értékü életet élhet. Ugyanígy van ez homóknál is. De ilyen az összes veleszületett "rendellenesség", eltérés, ami alapvetöen és mélyen nem befojásolja az életminöséget (pl. albínó, óriás növés, anyajegyei vannak, színvak, dadog stb.).

    Egy szó, mint száz, teljesen mindegy hogy valaki homoszexuális-e vagy nem, a lényeg, hogy ezt egy egyszerü, veleszületett rendellenességnek fogja fel, és normális emberként élje meg. Ne érezze úgy hogy ez valami rossz, de azt sem, hogy valmi különlegesen jó dolog. Ez egyszerüen van és kész. Használja ki ha esetleg ez miatt müvészileg érzékenyebb, kreatívabb, stb. ami sokszor együtt jár vele. Ha nem fogja az utcán a farkát lóbálva ordibálni, hogy buzinak lenni a legtutibb dolog és hogy ez a normális és természetes, addig a többi normális heteró sem fogja öt a legkevésbé sem negatívan megkülönböztetni. Ennyi. Ja, és mind ez a saját véleményem, nyiván másnak ettöl eltérö is lehet.