• torreadorz
    #48
    "NE TEGYÉL ÚGY, MINTHA A 10 MILLIÓ MAGYAR EMBER SZÁMOLTA VOLNA FEL AZ IPARUNKAT"

    Nem, de 10 millió magyar szavazta meg őket. Vagy legalábbis a szavazók többsége. És ennyi elég is. Ráadásul ahogy irtam a TSZ kapcsán, ugyanez ment kicsiben is. És ez nem egyedi eset volt. Tehát nem csak arról van szó hogy a felső vezeték elkótyavetyélték az állami vagyont, ugyanez történt önkormányzati szinten is meg úgy kb. szinte minden szinten. És ott bizony a helyi 1-2 ma már jólmenő vállalkozó járt jól...

    Szóval én továbbra is azt állítom hogy mi magunk rontjuk el a dolgokat.
    Rá lehet fogni bárkire, de tessék itt van a szomszédos Ausztria. Hogyhogy ott a vezetők nem adták el bagóért az országot? Mert nagyobb hal mindig van, és ne legyenek kétségeid hogy ott nem tudtak elég nagy boritékot előállítani az amerikaiak vagy a zsidók vagy akárkik akikre itthon divat ráfogni a problémákat. De sorolhatnám még, Belgium, Hollandia stb, ezekben az országokban sem adták el a vezetők az országot.

    Szóval lehet azt mondani hogy az országot a "hazaáruló" magyar vezetők árusitottták ki, csak épp akkor hogyhogy nem ez történt a szomszédos országokban? Ausztriát miért nem vették meg bagóért? Ott miért nem voltak ilyen vezetők? Miért nem tudsz megvenni egy német gyárat bagóért?

    Szóval a probléma itt a fejekben van és sajnos nem is kicsi. Ez egy ilyen magyar mentalitás. Tökmindegy ki adta el az országot, azok az emberek a magyar emberek közül kerültek ki, és akárki is került volna oda, jó eséllyel ugyanezt teszi. Ugye ismert dolog hogy sok magyar ember öt forintért az anyját is...
    És ahogy irtam ez sem mai jelenség, már Szapolyai is kiügyeskedte hogy az ország harmadáért hagyja veszni az egészet, 500 évvel ezelőtt.