• gforce9
    Szerintem a megújulókat arra kellene használni, amire jelenleg valók. Nem mindenre erőltetni, így kevesebb lenne a velük szembeni ellenállás. Pl. napelemmel klímát hajtani egy az egyben erre mondjuk simán törvényt is lehetne hozni. Ahol a klíma kényelmet szolgál, ott teljen arra is, hogy nyáron ne kelljen emiatt + 2 gázerőművet bekapcsolni, mert épp meleg van. Szélerőművel öntözési vizet emelni víztározókba, tornyokba. Vagy épp elektromos autó akkuját tölteni vele. Mindezekre van idő, lokálisan felhasználható a megtermelt mennyiség azonnal és értelmes célra. Persze közben lehet agyalni, hogy hol segíthet még. Biztosan van sok terület ahol értelmesen felhasználhatók lennének. Mondjuk a pluszáramot nálunk az éjszkai körre kellene akasztani (nem tudom, hogy máshol van e ilyen hogy éjszakai áram, kövezzetek meg, lehet mindenhol bevett szokás:) ) és sok felesleget le bírna nyelni, mert sok a villanyboiler. Márcsak azért sem kellene leállni a megújulókkal, mert egy idő után ígyis-úgyis muszáj lesz átállni rájuk, hacsak a fúziós reaktor nem hoz eredményt vagy a tóriumos nem terjed el. Nem árt fejleszteni szerintem, mert ha nem is mindent tudnak megoldani, de levehetnek terhet a hagyományos erőművekről. Az meg, hogy drágább e az áram vagy olcsóbb... fenét se érdekelné, ha tisztább lenne a levegő. Sajnos az egészséget pénzzel megvenni nem lehet, az áramot igen.