Új fórummal kapcsolatos dolgok
-
kisokka #1457 Üdv! Nekem két komolyabb gondom lenne a Fórummal, amit eddig azért nem pendítettem meg sehol, mert azt gondoltam javítva lesz(vagy javítva van, csak valamilyen oknál fogva nem tudok róla).
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Szóval ez a keresés funkció lenne, ami szerintem ebben a formában rosszabb, mint a régi. A réginél, ha beírtam egy szót, akkor kidobta ugyanígy a találatokat, de ki volt emelve a találatokból a keresett szó zölddel. Ez most így röhejesen hangzik, hogy mi lehet a baj ezzel, pedig van vele.
Ha pl. egy topicban a "gránát" szóra rákeresek, akkor az azért van, mert a gránáttal kapcsolatban szeretnék információt és nem "gránátvetővel", "gránátalmával", vagy bármi mással, amiben ezek a betűk ebben a sorrendben követik egymást egy összetett szóban. Ha ez ki van emelve a zöld színnel, akkor azonnal tovább tudok lépni a következő hozzászóláshoz, ha nem arról szól a hsz., amit én keresek. Így viszont végig kell kutatnom az egész hozzászólást, mire megtalálom a "gránát" szót és egy összetett szóban szerepel, az egy kicsit kiborít. Sajnos ez így vesztegeti az időmet, holott egy teljesen jó rendszerben működött ez.
A másik gondom is a kereséssel kapcsolatos. Ha megtalálom a keresőben azt a hozzászólást, amit keresek, az még nem biztos, hogy pontosan azt is keresem. Lehet, hogy a válaszra, vagy az előzményre vagyok kíváncsi. A régi verzióban egy egyszerű legördülőben ki lehetett választani az oldal számát, itt már viszont nem lehet(tudom, hogy a címsorban a "page=" után beírhatom az oldalszámot, de ez megint időpazarlás). Ez a funkció mondjuk egy 200ezres hozzászólású topicban sokat számít, ha a 35ezrediket akarom megtalálni. Ezt vagy a régi megoldással lehetne orvosolni, vagy azzal, ha rámegyek a keresett hozzászólásra, akkor ne csak azt az egyet adja be, hanem az egész oldalt.
Kicsit meglep, hogy ezek nem lettek javítva, úgyhogy arra is gyanakszom egy kicsit, hogy ez csak nálam van így. Vagy én vagyok olyan balfasz, hogy nem tudom hogyan kell állítani rajta. Viszont, ha mindenkinél ez van, jó lenne megoldani, mert ez így mocskosul kényelmetlen.
Előre is kösz.