1563
Új fórummal kapcsolatos dolgok
  • Dzsini
    Ó, ahhoz komoly hekkertudás kell - pl. eltalálni a jobbgombot az egéren, meg ilyesmik...
  • SzirmosSzisza
    Sima felületen meg 4 klikk kikapcsolni a JS-t :)
  • Dzsini
    Hát ez nem pont így volt, de nem baj, végül is úgy meséled a sztorit, ahogy szeretnéd :)
  • Dzsini
    Csak szólok, hogy mobil felületről semmiféle script nem töltődik be / fut le a topicokban.
  • kamionosjoe
    Sajnos a modok sokszor nem látják át a helyzetet, csak beír valaki a Moderátori topikba aztán mennek és már törölnek és büntetnek is. Miközben az adott topikban lévő házigazda minden nap ott van.

Egyébként erről van egy saját történetem is amikor még házigazda voltam. Volt két hülye akik állandóan beszólogattak, meg folyton züllesztették szét a topikot, elég sok hozzászólást töröltem akkor. Aztán utána szóltam a moderátoroknak, hogy ugyan már ossznak ki pár büntető pontot, hogy legalább egy darabig kussba legyenek. Mondanom sem kell egyik sem lett szankcionálva, hanem azt a választ a választ kaptam, hogy törölgessem továbbra a hozzászólásokat ha nekem nem tetszik ez a stílus. Után ez a kettő elkezdett szervezkedni, hogy engem váltsanak le a posztról, mert alkalmatlan vagyok, aztán ezzel volt már teli az egész topik.
    Aztán mikor egyik nap jöttem meg, elkezdtem törölni a napi agymenésüket, amikor ezek hívtak egy moderátort és az csak annyit látott törlöm a kommenteket és a végén még én lettem felfüggesztve a házigazdaságból. Persze egész addig amíg én szóltam nekik nem csináltak semmit.
    El van cseszve ez a rendszer úgy ahogy van.
  • MerlinW
    Én spolierbe "szerkesztem" azokat a hsz-eket.
  • SzirmosSzisza
    Különösebben engem nem érdekel, csak ne rám írjanak, hogy miért törlődött a topikból hozzászólás mikor semmi közöm nincs hozzá :D
  • DanielT
    Na, szuper, ez kell nekem! Köszi!
  • pxxl
    a mod kérjen engedélyt a hg-tól, hogy törölheti-e a hsz-t? wat? :D
  • SzirmosSzisza
    Esetleg olyasmi nem lehetne, hogy moderátor hg-val rendelkező topikban csak "elrejteni" tudjanak üzenet? A házigazda meg eldönti, hogy jogos-e a törlés? (egy jobb világban erre pont fordítva lenne szükség :D)
  • MerlinW
    Az biztos nem, de topikból kitiltó script van.
  • DanielT
    Lehet, hogy volt róla már szó, de topikon belüli házigazda által eszközölhető ban lesz?
  • Dzsini
    bugreport (hátha valaki majd egyszer): úgy néz ki nem akar működni az "új hozzászólás érkezett a topicba" jelzés egy témán belül - nekem úgy rémlik, hogy tegnap még ment, ma pedig direkt figyeltem megnyitott topiccal és másik fülön a főoldalt frissítve, és nem jelzett.
  • ldavid
    de ha egyszer így van? nem viccből írogatok ide.
    megnéztem, nem csak saját topicnál jön elő, több böngészőben is ugyanaz a helyzet.
  • j0nNyKa
    ooo ez.. ez nem realis semmilyen formaban amit irsz :)
  • pxxl
    hát jó az úgy. nem azért készült egy dizájn, hogy szétizéld a saját háttérszíneddel :D
    de ott a Stylish pl
  • ldavid
    nem body backgroundra gondoltam, bármilyen css-t rakok be eltűnik a fórum háttér (legalábbis nálam..)
  • j0nNyKa
    a sajat nyer, ha a topic nem important, kb ahogy logikus
  • Dzsini
    Mondjuk az nem egyértelmű, hogy a saját beállítás - topic beállítás páros milyen hierarchiában írja egymást felül (ha egyiknek sincs külön megjelölése).
  • j0nNyKa
    false, ha !importanttal van berakva a css kód, akkor írja felül (ahogyan a cssnek.. hát így működnie kell)
  • pxxl
    és ez miért bug?
  • ldavid
    nem tudom mennyire érdemes még bugot jelenteni, de hátha:

ha css van berakva egy topicba egyáltalán nem megy a beállításokban beállított custom háttérkép/szín
  • Dzsini
    Segíthet az, hogy egy témán belül jobb felül a keresőbe kettőskereszttel hozzászólásszámot (pl. #12345 ) írva a topicon belül az adott hozzászóláshoz ugrik, előzménnyel és folytatással.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.09.17. 09:36:04
  • kisokka
    Értem és kösz a gyors választ. Azért remélem mihamarább sikerül összehozni
    Egyébként más bajom nincs különösebben, nekem bejön az oldal.
  • j0nNyKa
    nem vagy, az első jogos, a másodikat pedig bővítménybe tervezzük berakni, amint tudunk rá időt szakítani
    nekem most sajnos nem úgy tűnik, hogy lesz a közeljövőben, jim is eléggé el van tűnve, másról meg nem tudok, aki egyáltalán vállalta volna
  • kisokka
    Üdv! Nekem két komolyabb gondom lenne a Fórummal, amit eddig azért nem pendítettem meg sehol, mert azt gondoltam javítva lesz(vagy javítva van, csak valamilyen oknál fogva nem tudok róla).

Szóval ez a keresés funkció lenne, ami szerintem ebben a formában rosszabb, mint a régi. A réginél, ha beírtam egy szót, akkor kidobta ugyanígy a találatokat, de ki volt emelve a találatokból a keresett szó zölddel. Ez most így röhejesen hangzik, hogy mi lehet a baj ezzel, pedig van vele.
    Ha pl. egy topicban a "gránát" szóra rákeresek, akkor az azért van, mert a gránáttal kapcsolatban szeretnék információt és nem "gránátvetővel", "gránátalmával", vagy bármi mással, amiben ezek a betűk ebben a sorrendben követik egymást egy összetett szóban. Ha ez ki van emelve a zöld színnel, akkor azonnal tovább tudok lépni a következő hozzászóláshoz, ha nem arról szól a hsz., amit én keresek. Így viszont végig kell kutatnom az egész hozzászólást, mire megtalálom a "gránát" szót és egy összetett szóban szerepel, az egy kicsit kiborít. Sajnos ez így vesztegeti az időmet, holott egy teljesen jó rendszerben működött ez.

A másik gondom is a kereséssel kapcsolatos. Ha megtalálom a keresőben azt a hozzászólást, amit keresek, az még nem biztos, hogy pontosan azt is keresem. Lehet, hogy a válaszra, vagy az előzményre vagyok kíváncsi. A régi verzióban egy egyszerű legördülőben ki lehetett választani az oldal számát, itt már viszont nem lehet(tudom, hogy a címsorban a "page=" után beírhatom az oldalszámot, de ez megint időpazarlás). Ez a funkció mondjuk egy 200ezres hozzászólású topicban sokat számít, ha a 35ezrediket akarom megtalálni. Ezt vagy a régi megoldással lehetne orvosolni, vagy azzal, ha rámegyek a keresett hozzászólásra, akkor ne csak azt az egyet adja be, hanem az egész oldalt.

Kicsit meglep, hogy ezek nem lettek javítva, úgyhogy arra is gyanakszom egy kicsit, hogy ez csak nálam van így. Vagy én vagyok olyan balfasz, hogy nem tudom hogyan kell állítani rajta. Viszont, ha mindenkinél ez van, jó lenne megoldani, mert ez így mocskosul kényelmetlen.
    Előre is kösz.

• j0nNyKa
    meg a mod bejelentkezés tart vagy 5 percig a 3 óra helyett :D
  • Maximus4
    Az utolsó regisztrálók link javítása folyik?Mert tegnap óta elérhetetlen.
  • Hont
    Nagyon köszönöm! Pont ilyesmire gondoltam!
  • Dzsini
    ...vagy még inkább a "Topic fejlécek az új designban", kiemelt topicban. Hisz azért készült, hogy a fejléces varázslásban segítsenek egymásnak a népek.
  • j0nNyKa
    az a legegyszerűbb, ha rákeresel googlen hogy "free poll", ezek ilyen webes ingyenes szavazó rendszerek (ez pl. az első találatok között van: http://pollcode.com/)
    amikor elkészül a pollod, annak lesz valami linkje, azt beszúrod a topic fejlécbe, és csókolom
    én most pl. a fenti linken összekattintgattam egy kérdést pár mp alatt, ez 2 féle "eredményt" is adott nekem, egyrészt egy totál beágyazható kódot, másrészt a szavazás linkjét
    a kódot megpróbálom ide fejlécbe betolni, de ami érdekesebb, az a link, ami ez lett: http://vote.pollcode.com/89972599

szerk: sikerült is, úgyhogy ha találsz egy neked tetsző szavazó izét (akár a fenti linkeltet), és kéne még segítség mondjuk elhelyezni a fejlécben, szóljál

szerk2: vagy ha egyszerűbbnek érzed, dobd be ide a kérdést, meg a válaszlehetőségeket, illetve a topic linkjét, és bepakolom
    Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2014.09.16. 08:44:52
  • Hont
    Sziasztok! Megint lenne egy kérdésem, talán tudtok segíteni!
    Szeretnénk az FS2004 forumon egy szavazást csinálni, kiegészítőkkel kapcsolatban!
    Tudtuk esetleg valami útbaigazítást vagy scriptet, amivel ezt meg lehet valósítani? (ha egyáltalán meglehet)
    Nagyon köszönöm a hozzászólásokat előre is!
  • Maximus4
    Megtörtént,így már jó.
  • j0nNyKa
    állítsd az utolsó regisztrálókat addig is 0-ra, amíg javítják a srácok a listát
  • Maximus4
    Igen,közben rájöttem.
  • j0nNyKa
    az lehet a scriptem lesz

szerk: sőt tuti, nem megy az utolsó 100 reges oldal, én meg scriptből azt próbálom elérni
    Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2014.09.15. 20:52:52
  • Maximus4
    A fóoldalon ezt az üzenetet dobálja nekem:
  • Dzsini
    Mivel teljesen átalakult, így nincs automata frissítés a 12-es verziókról (nem is tud mindent átvenni belőle). Úgyhogy vigyázva, ha sok funkciót használsz a 12-ben, akkor komoly hiányérzeted lehet az újban.
  • ManoNegra
    Akkor én lemaradtam mint a délibusz! :D Köszi!
  • Dzsini
    Az Opera jelenleg a 25 körüli verziószámnál jár, a régi változat 12.17-nél befejeződött, az új teljesen más.