Új fórummal kapcsolatos dolgok
  • SuhiP
    j0nNyKa frissítette a checklist-et (köszönet érte még egyszer), és ezúton válaszolnék a 'Kérdések - ötletek' résznél felmerültekre. Válaszolok mindenre, ha aktuális, ha nem, csak hogy tisztázva legyen minden.

- Lazyload opcionálissá tétele? Vagy legalább egy placeholder.
    Ez elég bajos lenne...php-val kellene kigenerálni mindenkinek a javascript-et, ami - szerintem - felesleges erőforrás-pazarlás lenne. Placeholder mellett pedig felesleges lenne a lazyload, mert külső képről nem tudjuk, hogy mekkora, és ha lekérjük a méretét, akkor eleve először megkapjuk az egész képet. Az lehet megoldás a problémára, hogy aki sokáig visszamenőleg lentről felfele akarja olvasni a topicokat, az átállítja fordított rendezésre, és ellapoz a topic végére.

- Szerkesztett hozzászólásba "utoljára szerkesztve ekkor-meg-ekkor"
    Meglesz...az is ott lesz, hogy ki szerkesztette, így az is látszik, így ha modi szerkeszti a hszt, az is látszani fog.

- Html5 video
    Erről még nem tudok mit mondani...jelenleg nincs tervben.

- HiDPI
    Macerás lenne...akkor az oldalon lévő összes ikont újra kellene rajzolni, újraírni a css-t a sprite miatt. Pláne, hogy én azt se tudom, ki rakta össze a design-t, hogy beszéljek vele, hogy miket kellene újrarajzolni nagyfelbontásban

- m.sg.hu működésképtelen lassan
    Ez egy átmeneti probléma volt...át lett állítva a mobil oldal is hhvm-re, de az a kód túl réginek bizonyult és ezért nem lehetett semmit se betölteni fórumból. Vissza lett állítva php-re, azóta jó.

- Topicból belépési lehetőség
    Megoldva...fórum területén bejelentkezetlenül a fenti 'fórum' link átvált 'bejelentkezésre'.

- Chatnek nem elég a 80-as port
    80-as portot a http használja, nem lehet egy foglalt portra ráállítani egy plusz service-t (jelen esetben node.js chat).

- Több dizájnelem/betűméret állítási lehetőség beállításokba?
    Nincs tervben.

- Volt lehetőség a főtémákon belül hozzászólásszám / név szerint sorbarakni a topicokat, ez eltűnt.
    Eltűnt, de már újra van.

- Gyorskereső a kedvencekben
    Nincs tervben.

- A privát üzenetekben jó lenne a használható karakterszám további növelése.
    Növelve lett, az eredeti 1500-ról 2500-ra nőtt. Ettől tovább nemigen lesz emelés...

- Eltűnt a lenyíló menüs lapozó.
    Ez alatt nem igazán értem, hogy mire gondoltok. Ha a fenti topic-legördülőről van szó, ez is van már egy ideje.

- Alapértelmezett off gomb a spoiler mellé.
    Gondolkozom, hogy hogyan férne el szépen. Lesz...

- A szmájlik lehetnének kategorizálva úgy, mint az SG bővítményben.
    Nincs tervben.

- Szülinaposok listája legyen regisztráció ideje szerint rendezve.
    Szerintem ABC rendben előbb lenne értelme rendezni...de bármilyen elfogadható indok jöhet, hogy miért pont regisztráció ideje szerint kellene.

- Nem értem a + jelek koncepcióját.
    Ez így sikerült :) Nem tudok jobb választ adni erre.

- A KÜLDÉS gomb vékony betűje, és világos színe bántja a szemet, és lehetne erősebb hover effektje.
    Ezen is próbáltam javítani.

- Textarea: max-height miért?
    Már ez sincs.

- Asztali gépen zavaróan szellős az egész.
    Nem az én reszortom a design.

- Topic listában a fekete hover effekten jó lenne valami transition effekt.
    Került rá.

- A beállítások oldalon az információs ikon 1px-el el van csúszva.
    Megoldva ez is.

- A beállítások oldalon az aláírás textarea lehetne 100% széles.
    ...és ez is.

- Moderátor toplista, Legszigorúbbak, Fórumozó toplista nincs?
    Nincs, nem is tervezem, de ha tömeges ostorozás jön emiatt, akkor lepacsizhatjuk a dolgot, hogy legyen.

- A fórum kereső még mindig megtalálja a már hivatalosan nem létező főcsoportok (warez, politika) témáit.
    Ez felsőbb akarat, hogy így maradjon.