• mtibee
    Az én processzorom 2012-es (FX-8350), a videokártyám pedig 2015-ös (R7 370). Azóta csak az tudott teljesítményben előre lépni, aki az előző konfigurációja árának többszöröséért vett gépet, a fejlesztés a belépő kategóriában gyakorlatilag áll, csak a prémium szegmensben történt előrelépés. Személy szerint meg vagyok elégedve a konfigommal, és feltételezem - a hardcore gamereket leszámítva -, ezzel a legtöbb legfeljebb 5 éves géppel rendelkező felhasználó így van. Namármost, az, aki megszokott egy bizonyos sebességet, azt igencsak zavarni fogja, ha hirtelen 30 %-kal lassabb lesz a gépe, és mivel más választása nincs, gépet fog fejleszteni, de ugye ezt csak úgy teheti meg, ha nem a belépő szintű terméket veszi, mert annak a tempója megegyezik azzal, amit most hirtelen lassúnak talált.

Ugyanerre az analógiára épül egyébként az Apple 10.2.1-es iOS verziótól beépített lassítója is, mely az elhasználódó akkura fogja ugyanezt. (Az meg a pofátlanság netovábbja, hogy még így is pénzért cserélik az akkukat. Nekem szériahibás telefonom van, melyről a gyártó is tud, és 2 évig ingyen javítják a telefont, ha a hiba előjön... Igaz, ez nem Apple, hanem LG...)

Szóval szerintem itt megint valami csúnya összeesküvés van, mint régebben a memóriaáraknál tapasztalható kartelleknél, vagy az ugyancsak üzletpolitikai okokból régebbi gépekre - Q9300 szint - már nem telepíthető Windows 10-esek esetén.

Ha lenne valódi verseny a piaci szereplők között, akkor valóban mondhatná azt az ember, hogy mivel ezek nem tudnak biztonságos eszközöket gyártani, ezért viszem a pénzem máshova, de mivel nincs "máshova", ezért a "pofon" is inkább a vásárlón csattan, nem a cégeken...

Csak én vagyok paranoiás? Neked/nektek mi a véleményed/véleményetek?