Hátha sikerül megoldást találnom az alábbi problémára, ami a Windows 10 használata óta jelentkezik nálam.
Telekomos nettel rendelkezem, ami a réges-rég kiépített és elavult hálózat miatt csak a fele sebességet kapom meg, mint, amire előfizettem - és egy Wireless D-Link Routerrel.
A Firefox/Chrome/Edge a weboldalak betöltésénél szeret hibaüzenetet dobni:
"A kiszolgáló nem található."
Néhány F5 lenyomása után mégis sikerül megtalálni a kiszolgálót. Internetes alkalmazásoknál szintén ez van (Origin, Uplay, Steam, Windows Store), a Battlenet valamiért hibátlanul működik. Néhányszor frissítenem kell az alkalmazást, hogy betöltse az adott kliens áruházi oldalát, mert csak annyit tud hozzám dobni, hogy nem rendelkezem internet kapcsolattal.
Letöltés nem megy a háttérben, hiába lövöm ki az összes netes alkalmazást, akkor is ezt produkálja néha.
Mindenféle víruskeresőt és tűzfalat kikapcsolva sem jobb a helyzet.
Érdekesmód Windows 8 alatt nem volt ilyen problémám, ott azonnal működött egyszerre minden. Sajnos Windows 10-ről a programjaim miatt nem tudok visszaváltani, viszont így halál a böngészés. Újravezetékeztem a rendszert, de semmi változás.
1-2 weboldalon azt olvastam, hogy valószínűleg a Router adja meg magát, mert ezek csak 2-3 évre vannak tervezve. Az enyém egy 2011-es darab. De persze az is lehet, hogy a Windows 10 nem szereti a hálózati kártyát.
Céges gépről használva az itthoni wireless hálózatot, szintén ugyanez a helyzet (szintén Windows 10 szökevény). Okostelefon és PlayStation 4 esetén (vezeték nélküli netet használva) pedig semmi hiba, minden szuperül működik, nem jelentkeznek ezek a problémák.
Na ebben kellene nekem javaslat, hogy mit tegyek a felhasználói élmény növelése érdekében.