Windows 10
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Töröltem az eszközt, majd magam akartam hozzáadni, hogy kipróbáljak egy újabb Realtek drivert.
Miután nyomtam egy bezárást, ismeretlen eszközből újra csak rendszereszköz lett, nem pedig hangkártya rossz driverrel.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10)
{Meghiúsult művelet}
A kívánt művelet sikertelen maradt.
Most az ugrott be telepítés után, hogy mikor kipucolni vittem a laptopot, tán kicserélték, és másik van benne. Azt eladták, én meg hiába telepítem a megszokott drivert, már nem Realtek, és valakinek pont ez volt a gondja, mint most nekem... (a számtech bolt azóta bezárt...)
Nem tudom ezekben a hangkártya integrált-e vagy sem, mennyire könnyen cserélhető.
Este majd jön a hardver ellenőrzés, most inkább csinálok mást 😊...
Aki tud jófajta reklámmentes diagnosztikát, (ami nem az AIDA) tőle tippeket elfogadok, köszönöm.
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

CCleaner meg ezt mutatja:

Vagyis a legelső az ott van... Se eltávolítani, se eltüntetni, se semmi.
Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2017.04.18. 18:36:31
Mint látszik, a hangkártya nem az audio résznél van, hanem a rendszereszközöknél, és hiába van fönt realtek driver, a system32-ből rendel hozzá három kicserélhetetlen/leválthatalan sys fájlt. Olvasgattam mi is ez a három, sys de nem sokat mondott.
És mivel a windows már telepített hozzá drivert, nem tudom hozzárendelni a hangkártya sajátját, mert szerinte már telepítettem a legjobbat, és tökéletesen naprakész. Próbáltam tiltani, majd drivert törölni, újra engedélyezni, és mappából frissíteni, netről frissíteni, manuálisan exe-ről frissíteni, töröltem már ki sorokat a legutóbbi telepítésnél a registry-ből is mert arról is olvastam valahol, de semmi. külső driver cleanert is próbáltam, az sem csinált semmit, de ez érthető, mert windows fájl, nem fogja tudni semmi törölni.
Van egy olyan rész az eszközkezelőben, hogy régi tíusú hardver hozzáadása, azzal be tudom rakni az audio eszközök közé a telepített driver alapján, de akkor sincs hang. És akkor sincs ott a Hangerő ikon>Lejátszó eszközözök>Lejátszás fül résznél. Akkor sincs telepített hangeszköz. De Most nem nagyon akarok már nagyon belepiszkálni, mert nincs kedvem a sokadik windows telepítéshez.
Mintha nem venné a windows tudomásul, hogy az az eszköz márpedig egy hangkártya. És nem rossz, mert használtam. Hacsak nem az alatt az egy óra alatt ment tönkre, míg leszedtem a windows 7-ről frissített 10-et és csináltam egy tiszta telepítést.. De nem volt vihar....
https://c64universe.com/
Nem lehet se megnyitni, se eltávolítani, semmi nincs róla. Csak egy sima, névtelen bejegyzés. Arra a dátumra, amikor a frissítést telepítetted. Legelső a listában. Majd ha hazamegyek megnézem Aida-ban is, az lát -e valamit.
Amit észrevettem, hogy mióta felrakta a frissítést, A ccleaner kilistáz az eltávolítható alkalmazások közt a lista legelején egy olyan névtelen, elérési út nélküli bejegyzést, amit sehogy se lehet eltávolítani, kiszedni, se törölni...
De ezt csak a ccleaner látja. (több gépen is megnéztem, mindenhol megjelenik az a rejtélyes bejegyzés a frissítés után).
Utoljára szerkesztette: shevy, 2017.04.17. 23:24:15
- +@Merlinw: igazából csak Xampp és Cmder miatt kérdem, naponta indítom őket és kicsit unom, hogy mindig meg kell erősítenem... nem az egész UAC ot akarom kikapcsolni, csak 1 2 re... 😞
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Utoljára szerkesztette: ACE, 2017.04.17. 21:54:31
steam, origin: ACE_hun
[merlinw.org]
- Van,UAC kikapcsolása?
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
-Először véletlen az előző buildhez tartozó feature packot tettem fel. Frissítések eltávolításánál nem találtam xx81 (ha jól emlékszem) updatet (a lényeg, hogy csak silverlighthoz volt meg 1-2 másik). Azóta feltettem a megfelelőt, de hogy tudom eltávolítani a rosszat?
-Van már rá lehetőség, hogy néhány program indulására ne kérdezzen rá az UAC?
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Valami bootrec.exe-t szoktak javasolni(a win saját bootbetöltőjében még nem mélyültem bele annyira).
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2017.04.16. 12:58:22
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Hangerő ikonra jobb gomb>Lejátszó eszközözök>Lejátszás fül>Jobb gomb->"Letiltott eszközök megjelenítése">Majd a megjelenő listán lévőre rákattintasz jobb gombbal majd "Engedélyezés".
Az "Éjszakai fény"-re gondoltam..
Windows 10 legújabb frissítése után a gép minden bekapcsoláskor Boot hibát ír, nincs boot eszköz. Belépek BIOS-ba nem nyulok semmihez, (mivel eddig tökéletesen indult) csinálok egy mentést s indul is a rendszer. Nem jöttem rá mi lehet oka, help pls!
Csak halogatom, mert ez megint két újabb telepítés, és megint már épp belaktam már a laptopot, föntvan minden program és már nagyon unom hogy újra minden be kell állítani 😞
Jó lenne egy windows telepítés nélküli megioldás előtte amit még nem próbáltam.
Kipróbáltam, hogy szépen sorban egymás után fölraktam mindet, eltávolítás nélkül, hátha kijavítják egymást, de azt is hogy egy nap többször is fölraktam a win10-et, és mindig más drivert raktam föl elsőnek.
De a nem egyszerű megoldások sem működtek.
Valóban win7-es gép, és ha nem lett volna már egyszer hang win10 alatt is rá is hagynám, de volt.... Attól, hogy az asus nem rak ki újabb drivert még van win10-es is.
De a win7-es driverrel is kéne hogy legyen hang.
A Bájgúnár által ajánlott driver booster sem a régi win7-es drivert rakja föl, hanem a legújabbat.
Innen próbáltál már driver-t felrakni? Elég régi laptop lehet mert az ASUS oldalán csak Win7 driver van...
Engem nem a 10 csatornás equalizer hiánya zavar hanem inkább az hogy nincs hang 😛 És egyik verzióval sincs.
Nem is nagyon kell nekem equalizer, a zenére ott a wimamp equalizer (most igénytelen vagyok? 😊 dehát, nekem jól szól, fejhallgatót meg nem használok) Filmek esetében meg legfeljebb le kell kicsit venni szintén a lejátszónál a basszusból, ha közeledik az éjfél...
BIOS-on belül meg nincs update lehetőség, mondom, nagyon primitív, 4-5 dolgot lehet állítani, legyen-e logó bootoláskor, ami ugye nagyon fontos, meg a bootsorrendet, és sata módot.
Nem volt eddig baj a windows alatti frissítésekkel sem a legutóbbit kivéve. A másik laptopon se.
Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2017.04.14. 23:00:37
Próbáld meg DriverBooster -el felrakatni a friss Realtek (na meg az összes többit, amit talál) drivert.
Telepítsd fel. Nyomd ki a net-et. Írd be a serialt: 6BCA2-00A17-7B3E8-453B4 , aktiváltad... mehet vissza net. Frissíts le mindent (mármint nem árt). Egy próbát megér.
Realtek driver-el én is szívtam. Ma délután pont ezzel sz@rakodtam én is. Engem benne az zavar, hogy a 2.62 -től fölfelé, kivették a Speciális Effektek fület és így nincs 10 csatornás Equalizer. Hanem vmi Dolby sz@rságot raktak be. Én nem digitálisan használom, Analóg híve vagyok. Fülesem is analóg xtd. Nem kell virtuális dolby mittommi. Equalizer kell!!!
Na ma felraktam a legújabb drivert. Hát persze hogy nincs benne. Tette, fel 2.70, 2.69.. egyikbe sincs. Csak a 2.62-be! Ez meg nem Win10x64-es, de ugyanúgy működik!
Windows-ban még anno a ShowOrHide -al letiltottam a Realtek frissítését. Nemtudom azóta "figyeli" -e, de a win nem akarja sose lefrissíteni. Így mindíg megmarad a 2.62-es verzió.
Bios-t meg ne win alól frissíts! Hanem magába a bios-ból.
Az egyik bajom, hogy nem tudom a windows telepítésnél megakadályozni, hogy fölrakjon valami általános audio drivert a telepítőből. Lehet az túrja ki a jót. (mert frissítési szándéknál azt írja ki, már teleptettem a legfrisseb vezérlőt, és nem engedi mappából sem fölrakni a hozzá a letöltött realtek drivert, csak exe-ről futtatva)
Az egy dolog, hogy telepítés után letiltom az automatikus driver frissítést, de addigra már megtörtént a baj (ha ez van mögötte) És ezt a drivert sehogy nem lehet eltávolítani. (win32 mappa, asszem)
De ha nem tiltom le sem jön működő driver a windows update-ről.
Mert a kép kisé megtévesztő, már nem az alapállapot. Friss telepítésű windows-nál ott van a hangkártya a rendszereszközöknél, telepített driverrel, nincs sárga hiányzó driver, vagy letiltott eszköz jelzés. Szerinte az egy működő eszköz, mégis ott az X a hangszóró ikonján a tálcán... és nincs hang.
A hang és játékvezérlő rész eleve nincs is ott az eszközkezelőben, mivel úgy tűnik nincs olyan a windows szerint hogy hangkártya , csak valami általános HDA eszköz....
Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.04.14. 19:12:39
lassan egy éve már hogy nem tudok magamtól rájönni miért nincs hang Windows 10-nél. És akármit olvasok akárhol, egyik megoldás sem megoldás ;(
Asus N53S laptop, és többféle drivert is kipróbáltam már minden telepítésnél másikat (nem bízok már a driver cleaner programokban, olyanok mint a balkon gyümölcsfák,...)
Nincs telepített hangeszköz/Az eszköz le van tiltva. (Kód: 22)
A hangkártya alap esetben az általános rendszerezközöknél van , nem a hang és játékvezérlőknél. Átrakhatom épp, akkor ott van mindkét helyen, de akkor sem lesz hang driver telepítés után....
Szerintem már tényleg mindent kipróbáltam a BIOS frissítés kivételével, de a letöltött segédprogram a frissítéshez nem indul el se 7-en se 10-en, ez is csak idegesít, hogy miért nem... így azt nem tudom kipróbálni. De nincs is audio beállítási lehetőség a BIOS-ban, elég primitív fajta.
Mikor windows 7-ről frissítettem a 10-re az ingyen windows idején még volt hang, át tudta örökíteni a drivert, vagy mi, de tiszta telepítésnél meg nem, nem, nem. Próbáltam több telepítőt (DVD, Pendrive, különféle verziók) (amúgy 'jogilag' Home)
USB-ről van hang, de nincs pénzem venni egy normálisan megszólaló USB hangszórót, főleg hogy van már egy jó fajta, épp csak nem tudom használni, mert néma a jack. (Nem a hangfal a rossz, mert azóta telefonról hallgatom azzal a zenét)
Várom, várom a windos update frissítéseket, hátha, de eddig az se jött be.
Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.04.14. 18:53:10
Nem a random bekapcsolástól "akad" ki egy hozzá nem értő user, hanem HA felrakja a frissítést, és az fogadja, hogy fekete képernyő, forgó pontok és nem tölt be a win! Nah ilyenkor a hozzá nem értő user hova nyúl? Ha nem magához? Tudni fogja, hogy hard reset 2x --> winre --> csökkentett mód -- > vga driver újra, stb... vagy valahogy eljut a rendszer visszaállításig (update előtti állapotig...) PFf... újra kezdi? Ugyanaz a fekete képernyő fogadja.
Az h bekapcsolt... Nemtudom mitől. Eddig nem csinálta. Anno csinálta. Akkor tiltottam mindent. Azóta nem csinált ilyet. Se net-ről, se router, semmi nem ébresztheti fel, csak az egér. És nem felébred, hanem beindult. Ventik mentek, egér, bill világít, de se kép se hang. Majd leállt. Passz. Kóboráram. <#hehe>#hehe>
SSD jó lenne, de most arra már nincs pénzem. Most tapsoltam el a gépre ~120k -et. SSD-re nem maradt. Főleg h hamarosan megszületik a kisfiam, így fontosabb dolgokra kell a pénz. Majd idővel beinvesztálok arra is.
[merlinw.org]
Köv.:
Hajnalban ~3 körül bekapcsolt a gép!!! 😄 Nem ám akárhogy. Csak beindult. Monitor NEM, csak a gép! Bill, vga világított, ventik mentek. De semmi több. Majd ~1 óra mulva kikapcsolt.
Eseménynaplóban SEMMI !!!
Most délután ~bekapcsol"nám" (egérre kattintással). Erre semmi. Világít egér, bill. És semmi. Power gombbal beindult. Nah restart, ki-bejelentkezés, alvóba raktam ~2x is, aztán megint. Most hazajöttem, ébresztettem, most meg megy.
Pff. Nah ezek az anomáliák mik voltak? Fura... :/ Ezt most nem tudom megfejteni. Miért ment magától hajnalban? Utána meg délelőtt, délután meg semmi baja....
Eddig ilyet nem csinált! A gép nem vírusos. Egér ébresztheti a gépet. Más minden tiltva van. Alvás engedélyezve van, hibernálás nem. Hardverek (tudtommal eddig) hibátlanok. Low se vagyok a géphez, op-hoz.
Vannak érdekességei ennek a rádkényszerítünkakkorishakellhanem VR, 3Dscan, Holo (az emberek ~99%-a nem használja).. Game mode, Defender... windowsfrissítésnek.
Imádom, mikor ilyenek történnek. Rádkényszerítik, szívsz is vele, és még hibás is... Egy hozzá nem naon értő ~mezei user mit csinál ilyenkor? Újrahúzza op-ot? Hív egy "szakit"? Istenem...
Én is "szívtam" vele, de nem akadtam el. Tudtam mit csináljak, megoldottam 5 perc alatt. De miért??? Nincs elmókolva a win, nincs megbuherálva, nincs fennt semmi csodatisztító program, nincs tuningolva, nincs elállítgatva. Akkor miért szopok azzal, hogy restartolok és nem tölt be a kezdőképernyő?? Se elsőre, se ötödjére... És meg kell oldanom csökkentett módba. Nem értem.
Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2017.04.13. 20:33:29
God Mode ikon neve is eltűnt. Névtelen ikon lett.
Simán felment, ment is win, tök jó, hurrááá. Erre kijelentkezés, majd be, stb... Majd újraindítás! És itt betöltés előtt megállt a tudomány! Fekete képernyő, forgó pontok és semmi. Bill progi megy, aura rgb megy, ergo totál megy a gép, néha homokóra bevillan, de semmi több. Töltőképernyő és ott áll! Nincs se asztal se tálca, se ctrl alt del, se csempék, semmi!!!... PFf. Fasza.
Megoldás?
Betöltés közben (~ félúton) reset gomb a gépen! Ezt 2x is! Errebejön win javítás! Itt kikeresed az: Indítás csökkentett módban-t. Bejön a win. Újra telepíted a vga driver-t! Restart. És tádám! Betölti magát! PFf. Istenem...
Erre ráerőltetve a Defender....
Ezt már gpedit.msc-ből se lehet kinyomni. Annyi bejegyzése van. (de ha valaki tud rá megoldást megírhatná)
Annyit tudtam tenni, hogy eltüntettem a parancsikont a tálcáról.
ctrl alt del, feladatkezelő, indítás és itt kinyomod a defender notification icon -t.
Hiába kapcsolod ki defendet, az x idő után újraindul. Ezt már totál beleírták win-be. Kikapcsolhatatlan, törölhetetlen lett...
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.04.12. 22:48:18
[merlinw.org]
Már fent van, letudom tölteni a MediaCreationTool segítségével?