6762
  • strepsils
    s o s Hol lehet a látogatott link színét beállítani ? Kb egy hete volt előttem ez a beállítás de most ha megszakadok se találom hol a francban lehet ?
  • hgabi84
    Akkor meg miért kell az ördögöt a falra festeni??
  • Borg
    Persze, nyilván vannak kivételek.
  • Dzsini
    Powershell a te jóbarátod, írsz két scriptet (olyan, mint a dos-os batch file), oda- és visszakapcsolásra, és azokat futtatod amikor szükség van rá.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.10.06. 05:38:16
  • hgabi84
    Az új build nem mindenki számára jelent új hibákat... :P :)
  • bon
    Már a végleges jön hamarosan, ha jól emlékszem október 17.-én.
  • bon
    Lehet vonali hiba, modem hiba router hiba is. Szerintem nem oprendszer gond, Elsőnek vennék egy normális router-t. Amúgy pár év alatt valóban megadják magukat, jó párat elhasználtam már.
  • RelakS
    Arra tudom, hogy van mód, hogy egy parancsikonnal elindítsam a területi beállítások ablakot.
    Arra van-e mód, hogy ha rákattintok, akkor állítson is be egy területet?
    Bosszantó, hogy mennyi vacak között kell usákokat kiválasztanom. A dátumformátumukat rühellem, ezért inkább magyar beállításokkal használom a gépet, viszont vannak amcsiban írt scriptek makrók, amik meg csak usa beállítással működnek helyesen
  • TBTPumpa
    Windows 10 Redstone 3 (16299.15) magyar nyelvű, hivatalos ISO-k
    (magnet linkek)
  • Borg
    Kéne már valami új hiba?
  • Piko888
    Mikor jön a következő build?
  • darkSectorxxx #4626
    Ez nagyon furcsa hiba.
    Nekem meg olyan van hogy egyszer nem töltött be rendesen a PS store Google Chrome-ban azota csak forog a karika ha rálépek a ps store-ra és csak forog-forog, mintha beakadt volna, és csak mozzila meg a többiekbe mükszik. :)
  • TBTPumpa
    Hátha sikerül megoldást találnom az alábbi problémára, ami a Windows 10 használata óta jelentkezik nálam.

Telekomos nettel rendelkezem, ami a réges-rég kiépített és elavult hálózat miatt csak a fele sebességet kapom meg, mint, amire előfizettem - és egy Wireless D-Link Routerrel.

A Firefox/Chrome/Edge a weboldalak betöltésénél szeret hibaüzenetet dobni:
    "A kiszolgáló nem található."

Néhány F5 lenyomása után mégis sikerül megtalálni a kiszolgálót. Internetes alkalmazásoknál szintén ez van (Origin, Uplay, Steam, Windows Store), a Battlenet valamiért hibátlanul működik. Néhányszor frissítenem kell az alkalmazást, hogy betöltse az adott kliens áruházi oldalát, mert csak annyit tud hozzám dobni, hogy nem rendelkezem internet kapcsolattal.
    Letöltés nem megy a háttérben, hiába lövöm ki az összes netes alkalmazást, akkor is ezt produkálja néha.

Mindenféle víruskeresőt és tűzfalat kikapcsolva sem jobb a helyzet.

Érdekesmód Windows 8 alatt nem volt ilyen problémám, ott azonnal működött egyszerre minden. Sajnos Windows 10-ről a programjaim miatt nem tudok visszaváltani, viszont így halál a böngészés. Újravezetékeztem a rendszert, de semmi változás.
    1-2 weboldalon azt olvastam, hogy valószínűleg a Router adja meg magát, mert ezek csak 2-3 évre vannak tervezve. Az enyém egy 2011-es darab. De persze az is lehet, hogy a Windows 10 nem szereti a hálózati kártyát.

Céges gépről használva az itthoni wireless hálózatot, szintén ugyanez a helyzet (szintén Windows 10 szökevény). Okostelefon és PlayStation 4 esetén (vezeték nélküli netet használva) pedig semmi hiba, minden szuperül működik, nem jelentkeznek ezek a problémák.

Na ebben kellene nekem javaslat, hogy mit tegyek a felhasználói élmény növelése érdekében.
  • Pityu83
    Köszönöm,megoldódott kaptam egy msc reg fájlt és már minden jó
  • bon
    Számítógép kezelés\helyi felhasználok és csoportok menüben próbáld törölni őket.
  • Pityu83
    Hát z msc fájlokat sehogy sem sikerül társítani
    Már egy csomó mindent meg próbáltam,a gépházban is az msc hez társítást de nincs a listán a microsoft management console csak az alkalmazás keresése az áruházban
  • Pityu83
    Nekem így nem lenne probléma ékezettel,csak,hogy volt fent pl a dragon ball játék meg még más program és az hozhatta létre a két fals profilnak kinéző mappát,csak nem tudom,hogyan távolítsam el.
  • bon
    Ékezetet soha ne használ profil névben, gép névben, okozhat problémákat.
  • bon
    Semmi gondom vele, pedig elég sok gépen üzemel (inkább olyannal volt amin még a 1607-es vagy 1511-es volt csak fent), de az október közepén megjelenő frissítés úgyis felfogja rakni.
  • Pityu83
    Na még egy újabb észrevétel mikor indítani akarok valamit amiket írtam pl ütemező vagy ilyesmi és csak rendszergazdai joggal nyílik meg akkor is másodikra,mikor csak simán indítom ez jelenik meg a feladat kezelőben aztán szépen maguktól el tűnnek.
  • Pityu83
  • Pityu83
  • Pityu83
    Szóval a felhasználóknál van még két majdnem ugyan olyan név mint az én eredeti felhasználói nevem,a képeken rajta van a két profilmappának látszó cucc miket tartalmaz.Ezeket lehet valahogy törölni?

• Pityu83
    Nem nagyon szeretném fel rakni,nem valami jókat olvastam róla,meg állítólag nemsoká itt az őszi frissítés.De az az egy biztos kilövöm a windows defendert találtam két kártevőt bár nem tudom mennyire voltak veszélyesek de inkább visszatérek az eset nod32 vírusirtóhoz,mert anno a win defenderrel már kaptam be egy vírust akkor újra telepítés lett az eset tuti el kapta volna.Azon agyalok indíthatóak a cuccok amiket írtam csak rendszergazdai joggal valami biztos bekevert a rendszerbe.
  • bon
    Rakd fel a 1703-as frissítést, hátha helyrehozza.
  • Pityu83
    Kép lemaradt bocsi

• Pityu83
    Na meg régebben párszor ez is előfordult,most vírus keresés közben megint.
  • Pityu83
    Na a services.msc elindul rendszergazdai módban de ha csak simán indítanám nem indul,akkor pl a számítógép kezelés simán nem indul elsőnek rendszergazdai módban fel villan aztán második indításra bejön,sőt a legtöbb ezt csinálja másodikra bejönnek rendszergazdai módban indítva.Ilyennel még sosem találkoztam
  • Pityu83
    semmi
  • Pityu83
    De én vagyok a rendszergazda a gépen,szoktam vírusellenőrzést csinálni de nem talált semmit.
  • hgabi84
    Hibaüzenet/jelenség további infóhoz esetleg?
  • bon
    Nem lehet, te vagy a Rendszergazda a gépen? Én így elsőre valami virus/kártevőre tippelnék.
  • Pityu83
    Miért van az,hogy nem tudom megnyitni pl a services.msc t vagy a felügyeleti eszközök közül pár dolgot pl ütemező ilyesmi?Vagy pl a lemez kezelés sem jön be.Ez esetleg lehet attól,hogy a 1703 creators updatet nem telepíttetem fel?
  • Szabi #4604
    KB4040724 visszacsinálta, most jó mindenhol :-)
  • KaBuTo666
    Értem. Köszi a választ.

Megnéztem a háttérfolyamatokat, és a microsoft onedrive setup 11%-ot járatta a procit. Le is állítottam.
  • bon
    Futottam már bele a héten kétszer ilyen esetbe, sőt bonyolította a helyzetet, hogy folyamatosan logokat készített és terhelte a gépet és felzabálta a szabad helyett (50-60gb-ot). Szerintem valami globális hiba lehet. Egyik gépen nem találtam megoldást így elvileg tiltottam, a másikon felraktam a 1703-as Alkotói frissítést.
  • KaBuTo666
    Az értesítéseknél megjelenik, hogy az onedrivet nem sikerül frissíteni, így töltsem le én magam a hivatalos honlapról.
    Oké, letöltöttem. Elindítom a telepítőt simán és rendszergazdaként is de semmi ablak nem jön elő sok idő múlva se. Szóval nem tudom telepíteni, de a windows valamiért meg nem tudja automatikusan ezt megoldani.

Ötlet? :)
  • wollnerd #4600
    Nekem is ez a helyzet, de csak a youtube videókkal. (Windows 7!)
    De néha mégis jó, pl. most.
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2017.09.27. 22:18:14
  • hgabi84
    Esetleg próbálj itt körülnézni: https://www.ghacks.net/2017/04/29/windows-10-taskbar-not-hiding-here-is-the-fix/
  • Szabi #4598
    még lusta voltam megoldást keresni, de a windowed borderless játékoknál is ez van sajnos :-/