-
Sziasztok!
Hamarosan szeretném majd frissíteni a laptopom amelyen a Windows 8.1 van, MS fiókommal. (A laptop típusa az aláírásomban látható)
Ennek fényében lenne pár kérdéseim is. Asszem legjobb módja hogy a GetWindows10 alkalmazással fogom megtenni (néztem az ezzel kapcsolatos vidiket a YT-on), ami már 1 éve a tálcámon indul el, ugye, csak idáig mindig automatikusan leállítottam ezt a háttéralkalmazást egy készített .bat fájl és feladatütemezés segítségével. Namármost, én a frissítés előtt tervezem eltávolítani a programok és játékok többségét, főleg a régebbieket (mert hát ugye az áttelepítés...) és egy üres DVD-re kiírni az ISO-ját hogy legyen a vészhelyzet esetére, kisebb-nagyobb tárhelyszabadítást is végzek és aztán fogom elindítani GW10.exe a Win10 letöltéséhez és frissítéséhez.
Kérdéseim:
1. Mekkora helyet foglal le valóban ez a egész frissítés? MS oldalán 8 giga van kiírva. Mennyire szokott-e eltérni? Na most, ez azért is fontos kérdés mert a C: particíómon a szabad hely jelenleg 12,3 GB a 59,4 GB-ből... :/ (Sajnos amikor legelőször telepítettem a W8.1-et akkor a laptop 1 terás merevlemezét végül kicsit rossz "arányban" oszthattam fel 2 partícióra.) Az E: particiómon pedig 300-350 GB szabad helyre tudom felszabadítani, az biztos. Kérdés, hogy ha úgy adódik, W8.1 lemezkezelője ugye támogatja a particiók kibővítését, biztonságosan? (Egyszer megszívtam annó a régi laptopomon a WINXP-vel a 3. programmal alkalmazva. rendszerindításkori kékhalál lett a vége...)
2. A frissítés közbeni kontrét telepítés közben a vége felé, amikor már többször is újraindult a gép, kell-e folyamatos internet elérés? Főleg a programok áttelepítésekor. Hogyan és pontosan mikor teszi meg az áttelepítéseket? Ezt a kérdést azért teszem fel, mert nekem PPPoE vezetékes internetkapcsolatom van (Digi, és nem a lakhelyemen. A lakhelyemen Telekomos wifi van.) és az nem automatikus csatlakozású... tehát minden újraindítás után, kijelentkezéskor bontódik a kapcsolat... Azt veszem észre hogy az ilyen grafikus WIN8-as, WIN10-es előkészítő varázslók csak a vezetékes kapcsolatot, illetve a WIFI-t fogadják el csak? Lehet ilyenkor PPPoE kapcsolatot létesíteni?? (Ha nem, arra gondoltam hogy az adroid telefonom mobilhálózatát fogom megosztani a WIFI hotspot funkcióval...)
3. A frissítés közben ugye meg lehet változtatni az alapértelmezett beállításokat, pl. az adatvédelem szempontjából? Majd úgyis fogok csinálni tiszta telepítést is és ott már tapasztaltam.
4. Ha valamiért mégse tetszene a WIN10 akkor vissza lehet állni 30 napon belül. Namármost, gondolom nyilván ez csak frissítésnél van, tehát ha utána tiszta telepítést végzek, akkor ez elúszik. És ezt az .old mappát mekkora tárhelyel hozza létre és pontosan mikor?? Ezzel a kérdéssel visszautalok az elsőre... windows10 telepítőfájl nyilván 3-4 GB gondolom... és a mostani Windows mappám mérete: 20,1 GB..... Eszerint a Windows.old mappa mérete is ugyan ennyi lesz? telepítőfájl + Windows.old + jelenlegi feltelepítendő WIN10 mérete... Ezt így igen soknak találnám... Azt saccolnám hogy így már 35-40 GB-ot fog enni és nem 8 GB-ot! :O Erről is világosítson fel valaki!
Sorry, tudom elég hosszút írtam. Köszönöm előre is a türelmeteket a végigolvasásához. :) Remélem minden kérdésre meglesz a válasz. :)
A válaszokat előre is köszi!