• Probatbicol
    Emberek ez micsoda??? Onedrive-ot használok, hogy biztonságban legyenek a dokumentumaim (haha). Tegnap kaptam egy levelet hogy a onedrive tárhelyemet 15Gb-ról 5 Gb-ra csökkentették, de nincs probléma, mert nem érem el a kisebb korlátot sem.
    Most reggel gondoltam, hogy megnézem mégis mennyit foglalok, az intézőben duplán kattintottam a onedrive mappára, erre kiírja, hogy nem vagyok bejelentkezve. Ezt eleve nem értem hogy lehet, azt hittem, hogy mivel a microsoft fiókomba mindig belépek ezzel automatikusan a onedrive-hoz is csatlakozom (érdekes a google-nak ezt nem probléma megoldani)
    Mindegy mondom bejelentkezek. Ez meg is történt, erre kiírja, hogy szinkronizál. Gyanús lett, hogy az összes mappámat kijelölte szinkronizálásra. Mit csinál a barom? MINDENT törölt a gépemről és elkezdte letölteni a szerveren lévő anyagokat. És kiderült, hogy valamikor január 7-én szinkronizált utoljára, ezért január óta minden munkám elveszett !!

Két problémám van:
    1. hogy lehet hogy január óta egyszer sem figyelmeztetett, hogy hé te barom, nem vagy ám bejelentkezve a onedrive-ra?
    2. Ki meri szinkronizálának nevezni azt, hogy egy régebbi állapottal rákérdezés nélkül felülírja az újabb állapotot ???

Ez így nem hogy használhatatlan, hanem egyenesen életveszélyes.

Az a szerencsém, hogy egy 05.04-i visszaállítási pontból vissza tudtam hozni a cuccot, de ez is csak az isteni gondviselésnek köszönhető, mert egy másik gép vírusfertőzése kapcsán vettem észre, hogy a win 10-ben alapból nincs bekapcsolva a rendszer visszaállítási pontok kezelése, és akkor gyorsan bekapcsoltam az enyémen is.