• geza84
    Sziasztok! Van egy nem Win 10 specifikus problémám, de most épp Win 10-et használok, így gondoltam itt teszem fel a kérdést. Dokkolót használok + 2 külső monitort, és a laptop saját monitorát is, ami a 2 külső között van. Vagyis 3 monitorom van, amiknek mind különböző a felbontása, képaránya, de igazából most csak az számít, hogy különböző a függőleges felbontásuk (a bal oldalié 1024, a laptopé közében 768, a jobb oldalié 1080). Ebből következik, hogy nem passzolnak össze a sarokpontok, így az egér nagyon gyakran elakad, miközben egyik monitorról a másikra húzom. Főleg akkor, mikor az egyik külső monitorról akarom áthúzni a másik külső monitorra, és ugye akkor középső laptop monitoron rendszerint elakad a kurzor, mert az kisebb. De ez csak az egyik baj. A másik az, hogy mikor a laptop monitoráról húzom az egeret bármilyen irányba úgy, hogy érintem vele az egyik felső sarokpontot, akkor ott megáll. Pedig ott lenne hová mennie, ezt nem is értem. Egy picit le kell húzzam, és akkor "kiakad". Ez nagyon bosszantó. Elég nagy a 3 monitor alkotta felület ahhoz, hogy sokszor keresni kelljen a kurzort, és az ilyen elakadások ezek számát nagyban növelik. Szóval az mindenképp jó lenne, ha a középső monitor felső sarokpontjain nem akadna el soha a kurzor, az már csak hab lenne a tortán, ha azért sem akadna el, mert egy nagyobb felbontású monitorról húzom (a felső sarokpontját érintve) a kisebb felbontású monitor felé, és valóban egy virtuális "falba" húzom bele, ha, de ilyenkor jó lenne ha átugorna a kisebb felbontású monitor felső sarokpontjára, és onnan folytatná a kurzor az útját, mégha ezek a pontok nincsenek is egymás mellett. Nem tudom mennyire érthető a problémám, és azt sem, hogy ez mennyire jó fórum a megtárgyalásához, de ha nem az, kérlek ajánljatok a megfelelő fórumot. Köszi! Ja, és amúgy nekem teljesen jól működik a Win 10 Pro :)