Rise of the Tomb Raider
  • MerlinW
    Én sosem cégnek fizettem, hanem terméket vásároltam. A termékek körülötti cirkusz mindig érdekes, megmosolyogtató/botránkoztató, de a nap végén úgyis a terméket veszem meg, ami esetében pont lesz*rom a cirkuszt, ha a termék jó. A kiadót/fejlesztőt meg max feketelistára teszem, ha nem jó a termék. Én ilyen egyszerűen kezelem ezt. Meg egyébként belül ti is, hiszen akármilyen fos pl. az EA vagy az UBI, ugyanúgy vesszük a játékaikat, mert azok alapvetően jók. Tehát lehet beszélgetni a marketingről meg a háttérről, de alapvetően tök felesleges miatta stresszelni/duzzogni.

Kicsit a másik oldalról:
    Ilyen a mai gazdaság/piac - akár hiszitek, akár nem azoknak sem tetszik akik benne vannak, ők is csak elfogadják és próbálnak úgy cselekedni, hogy nekik a legjobb legyen. Mert ugye a kereskedő célja sosem az volt, hogy neked jó legyen. Max az hogy elégedett legyél olyan szinten, hogy visszatérj hozzá vásárolni -. Nem egyszerű egyenlet ez, baromi sok tudás és tapasztalat van az emberek mögött akik felbosszantanak titeket, és és még több felelősség a vállukon, amelyeket figyelembe véve hozzák meg azokat a döntéseket, hogy mi csak duzzogjunk, de ne forduljunk el tőlük.

Én is hasonló módon gondolkodtam sokáig, mint ti, aztán lett egy cégem - ami teljesen más tapasztalat, de segített megérteni pár dolgot -, majd később volt szerencsém egy kis időt eltölteni a Ubisoft-nál, ahol láttam mennyi és milyen minőségű 40-50 fős meeting-ek zajlanak a legkisebb döntések kapcsán is. Baromi nehéz fennmaradni multiként a mai világban. Nem védeni akarom a másik oldalt, csupán tény hogy ők sincsenek könnyű helyzetben, és minden lépésüknek - legyen az 10 dolláros lópáncél DLC - megvan az oka, aminek általában nem lehúzás a célja, hanem "financiális korrekció". Szükséges rossz.