• xpek55
    #6
    Miért lenne tilos űrtávcsővel bármit vizsgálni? Magam csak azt mondtam, hogy nem sok hasznunk van kollektív tekintetben az információn, vagyis magán az ismeret megszerzésén kívül az ilyen jellegű kutatásokból sajnos. Így vélekedem róla. A priorizálás miatt gondolom így, hogy előbb a "saját tájunkon" tegyünk rendet. Aztán, amint ez is megvan, akkor lehet további "hely" után nézni.

    Hát magam is csak spekulálgatok. Igazából sok-sok dolgot olvastam itt az interneten, ami kissé hagyott bennem egy kis "ürességet". Egyszerűen nagyon sok az információ és, ahogy értelmezni tudom magát a létet, a világot és az ember létét is. Igenis van helye az úgynevezett "fantáziába" illő ötleteknek is a tudományok területein. Ezért bátorkodtam kicsit a saját elképzelésem elmondani itt.

    Honnan gondolod, hogy maga a Mars nem tudja megtartani a saját légkörét? Ha ez igaz, akkor miért nem dolgozhatnánk ki valami olyan módszert, aminek lehetőség szerint a Mars képes lehetne megtartani a saját légkörét is. Amint ez is meglenne meglehetne magát a Marsot terraformálni.

    A Vénuszról magam nem tudok sokat. Tehát lehetséges, hogy igazad van e tekintetben.

    Az aszteroida "független". Mondjuk így. Az a helyzet, hogy a mostani természeti katasztrófák zöme is igazából a "helyi bányászat" (olaj, szén, arany stb. kinyerés) következménye, ami már több száz évre vezethető vissza. Sok tudós is már burkoltan bevallja, hogy a bányászat (is) képes földrengést/vízözönt kiváltani.

    Az aszteroida ezzel szemben majdnem "statikus". Onnan meg nyugodtan kilehet szedni az ottani nyersanyagokat, amiket aztán idehozhatnánk a Földre és hasznosíthatnánk az iparban.