• xpek55
    #4
    Nem is értem miért mondanak valamire kijelentést, amikor tudják ők is, hogy nem is biztosak benne. Magam, ha tehetném, akkor egy külön független kutatást végeznék, hogy az űrben mégis még mik lehetnek. Az elméleteknek van helye természetesen. :)

    Miért ne lehetne olyan dolog is, amit idáig még senki sem gondolt ki? Például most itt a Földbolygó. Ezen a bolygón tudjuk és éljük rajta az életet. Addig meg máshol más feltételek között. Itt bejöhet már a képzelet is a dologba. Miért ne lehetne másmilyen az élet?

    A jelenlegi technikai szintünk is szerintem egy vakvágány.

    Szerintem egy teljesen új szemléletre volna itt szükség a csillagászatot is illetően. Mondjuk úgy, hogy józan keretek között először is a Naprendszert kellene részletesen és nem pedig ilyen rémesen felületesen felmérni. Ahogy azt mostanság csinálják. Számomra a mostani vizsgálatok nagyon felületesek. Nem hatolnak be igazán a "mélységbe".

    Szerintem most a másik naprendszereket ameddig kijutni nem tudunk amúgy sem a mostani technológiai szintünkkel bárhova. Addig hagynunk kéne. Létezni fognak azok máskor is. Csakis a saját Naprendszerünkre hagyatkozhatunk. Miért nem inkább csakis azt vizsgáljuk be először ténylegesen, hogy hol van nyersanyag lelőhely a szomszédos bolygókon/aszteroidákon? Valami módszer kidolgozását elkezdenék, amit nevezhetnénk terraformálásnak ebben az esetben. Oszt létrehoznának kisebb-nagyobb telepeket, ahonnan elindulna a terraformációs folyamat.

    Aztán, amint befejeződött az is akkor odaköltözni és élni. Ennyi... Aztán, amint olyan a szellemi/technikai szint, akkor továbbléphetünk a mély űrbe.