gforce9#60
Az a baj, hogy a fénysebesség kapcsán sokan egy sima sebességet feltételeznek, holott az egy kitüntetett dolog és nem érvényesek rá az olyan fogalmak, hogy pl. sebességösszeadás, vagy például az, hogy az idő ugyanúgy telik. Többórányi előadássorozatot itt leírni biztosan nem fogok tudni, amikor nálam 100x nagyobb klasszisú előadóknak is sok idő kell ahhoz, hogy egyátalán képbe kerüljön az ember a téridő és a fénysebesség fogalmaival. Annak értelmét meg nem látom, hogy bizonygassam, hogy márpedig de, ti meg azt hogy márpedig nem :) Anyázásig meg elmenni nem szeretnék, bár itt ez divat :)
Leírni itt egyszerűen fizikai képtelenség lenne és nem is tudom, hogy jól el tudnám e magyarázni, hogy miben is más a c mint a hangsebesség. Nem vagyok fizikus én megérteni megértettem az erről szóló előadásokat és tényleg csak azt tudom javasolni, hogy nézzétek meg őket, mert baromira érdekes téma és Dávid Gyula eléggé szemléletesen tudja tárgyalni ezt az emberi józan ésszel eléggé nehezen emészthető témát.