• Macropus Rufus
    #8
    zetortraktor: milyen bakit? Pl. a Prometheusban megjelenik egy létra. Ami - elvileg- magukkal vittek de sehol nem látod a film alatt. 1x csak a droid előveszi (van vagy 3m hosszú) és felmászik vele az ajtó fölé ahhol valami takonyba nyúl bele (ez a kiegészítő BL lemezről derált ki: memória zselé. Filmben utalás nincs rá, se a jelenet elött se utánna, biztos vagoyk benne, hogy a nézük 99%-a az ALien nyálának vélte, de nem memória zselének az 100%-k).
    Szóval adott egy létre ami nem pici és nem vitték magukkal 1x csak ott lesz.
    Ez pl. egy nemk pici filmes baki.
    Az meg már a sztorit minősíti, hogy ha van autómatizálst kutató robotjuk (nem is egy) akkor mi a náthás túróért mennek be a hajóba?
    A karakterek kidolgozása nem életszerű: a tudós(?) aki az autómata felderítőket elengedi inkább valami pszihopatára hasonlít mint tudósra (geológusa). Konrétan idióta ábrázata van, a szó orvosi értelmében. Aztán ott a másik okoska, aki - mivel a levegő összetétele megegyezik a földiével - leveszi a sisakját...vírusok meg ilyesmi azok nincsenek. A filmet az ilyen jelenetek tetszik számomra zsékat filmé. A film megnézése után ráadáslúl több kérdésem lett mint amennyit a film megválaszolt. Ekkor néztem meg a 2. BL lemezt, és kezdett itt-ott össze állni a kép, de ehhez egy majd 2 és fél órás filmet kellett megnznem a mozi film mellett. Na ezért nem kell bakit keresni: az egész film egy rakat szar, tele logikai hibákkal, idióta karakterekkel és konrét filmes bakikkal is (lásd: létra)