Vol Jin#19
"A Li géptörzset csak úgy mondtam... fingom sincs megoldható-e egyáltalán nem vagyok repülőmérnök."
Szerintem egy szöget nem tudsz magadtól beleverni egy deszkába.
Az első megjegyzésem az lenne, hogy az akkumulátorok zártak. A bennük felhasznált anyagok nem képezhetik a szerkezeti tartást, ugyanis vándorolnak egy oldatban.
A másik megjegyzés, hogy a lítium a levegőn spontán begyullad. Mi az, hogy begyullad... robban. Ilyen alapon dinamitból is kifaraghatnád a géptörzset.
Had ismételjem magam!
Ennek a modellnek azért nincs értelme, mert a lítium aksiknak rossz a tömeg energiaaránya. Ha valaki létrehoz egy jobb akkumulátort, akkor semeddig nem tartana megépíteni egy ilyen repülőt. Tehát mindenféle értelmes fejlesztésnek az első lépcsője az új aksi.
A másik dolog, hogy az EU tömi a pénzt az airbusba. Ha az eu-ban a vállalat támogatásának egyik feltételének valami hülye bürokrata a zöld frakcióból azt szabja meg, hogy valami projektbe fogjon bele, ami bio-zöld-öko, akkor az airbus igazgatótanácsa összeül, és egy tíz perces meetingen összedobják ezt a tervet, hogy kisgép, aksi, villanymotor. A mérnökök azt mondják, hogy de ez egy vicc, mert a repülési paramétereit a wright-fívérek is kiröhögnék, akkor azt a választ kapják, hogy ez kit érdekel? Csináljuk meg, ki lesz pipálva, vigyorogni fog az a balfasz környezetvédő bürokrata, mert amilyen hülye úgy sem érti, hogy miről van szó, vagy ha igen, akkor a szavazóit nézi hülyének. Letudjuk ezt a szart, és megkapjuk az ötmilliárd eurós támogatást az új utasszállító fejlesztésre, erre a szarra meg nem költünk többet egymilliónál. Egy a lényeg, hogy ne zuhanjon le, ha felszállás után tesz egy kört a reptér felett.