• paj01
    Teddy köszönöm a minősítést(magadról).

Igen a jelenlegi akkutechnológiának megvannak a maga korlátai de elég optimisták a szakemberek ezen a téren, jósolható az akkuk további fejlődése.

A Li géptörzset csak úgy mondtam... fingom sincs megoldható-e egyáltalán nem vagyok repülőmérnök.

Nem az Airbus fogja megváltani az akku ipart csak gondolom arra számítanak, hogy az ezzel foglalkozó cégek majd előrelépnek etéren. Már megoldható egy ilyen kísérleti modell építése hát megépítették. Ebből is tudnak következtetéseket levonni, számolni és legalább maga a koncepció gép kész van. Ezután már csak annyi a dolguk, hogy cserélik az akupakkot modernebbekre és tesztelgetik. Ha csak környezetvédelemnek kell eleget tenniük vagy pénzt akarnak ezúton nyerni akkor is gondolom olyasmibe fognak aminek értelme lehet nem?

Ezek afféle szárnypróbálgatások a repülés villanyosítása irányába ami nem elítélendő szerintem. Ez a hibrid téma is csak a szükséges köztes lépés. Lehet, hogy nincs sok értelme repülésben de tisztán a villanymotor az akkuk miatt még nem életképes. Egy dolgot meg ne feledjünk, valszeg 50-100 év múlva nem nagyon lesz repkedésre való fölös kerozin. Gondolom Airbusék a következő században is akarnak még repülőgépeket gyártani, szal nem mellékes, hogy mennyi információt tudnak gyűjteni az alternatív megoldásokról.

Na mind1 a nap tanulsága: A lovat azért váltottuk autókra mert a lóval foglalkozni kell, akkor is ha nem dolgozik.:D