Call of Duty: Advanced Warfare
  • DarkSector
    #536
    "Call of Duty: Advanced Warfare - a szórakoztatóipar idei legjobb rajtját produkálta

    Szinte minden elemző azt mondta, hogy a széria leáldozóban van, az eladások a béka feneke alatt lesznek. Az Activision szerint nem is tévedhettek volna nagyobbat.
    Piaci szakértők már jóval a Call of Duty: Advanced Warfare megjelenése előtt azt jósolták, hogy a Ghostsot körülvevő balhé és egyáltalán a játékvilágban uralkodó állapotok miatt a játék eladásai csak nagyon lassan indulnak majd be, alig lesz előrendelés, az Activision pedig örülhet, ha nem bukik bele a dologba. Nem így lett.
    Bár a játék rajtja nem volt zökkenőmentes, a Sledgehammer alapvetően jó munkát végzett, így következhetett be az, hogy brutális első hetet zár az új Call of Duty. Az Activision ma bejelentette, hogy ebben az évben nem volt még egy olyan médiatermék, amely hasonló rajtot könyvelhetett volna el. Se film, se könyv, se zenei album nem tudta megközelíteni.


    A teljes Call of Duty franchise bevétele ezzel átlépte a 10 milliárd dollárt, ezzel az Activision szerint többet kerestek, mint a Transformers, az Iron Man, a Hunger Games és The Avengers franchise-ok filmjei együttvéve. Az Xbox Live és a PlayStation Network is megerősítette, hogy az Advanced Warfare a konzoltörténelem legjobban fogyó digitálisan értékesített játéka lett."