• Zero 7th
    #10
    Mert olyan tulajdonságai meg eloszlása van már így, hogy mindent ezzel magyarázunk, hogy egyrészt már a spájzban is sötét anyagnak kéne lennie, másrészt meg mint a mesében, mindenre jó.

    Most látod, ismeretlen eredetű gammasugárzást magyaráz.

    Érted, SÖTÉT anyag, nem sugároz, pont ez lenne a lényege, hogy nem látjuk! Aztán találunk egy gammasugár forrást, és ráfogjuk a sötét anyagra, mert az úgyis egy ilyen placeholder semmi, senki sem látta még, senki nem tudja milyen tulajdonságai vannak, akkor meg miért ne sugározhatna gammát..?
    Csak akkor itt harapott saját farkába a nagy büdös elméletgyártás, mert lett egy anyagunk, ami egyszerre nem sugároz, ÉS sugároz a gamma tartományban.

    Ez már tényleg az a küszködés, hogy ha erre van kedv és energia, igazán vizsgálhatnák a gravitációt is. De az az irány kicsit elfeküdt, amikor meghalt az egyetlen csóka, aki komolyan vette az ez irányú kutakodást.

    Én inkább azt kérdezném, hogy ha mondjuk százalékos eloszlást nézünk, akkor miért a csillagászok és fizikusok 100%-a keresi és magyarázza a sötét anyagot, és miért 0% próbálja a gravitációs elméletet kijavítani?
    Valahol magas polcon ez valakinek nagyon mániája.

    Mert persze, ha csillagász lennék, én is a sötét anyagot kutatnám, egy életre megvan a biztos fizu, attól nem kell tartani, hogy más megtalálja előttem, aztán élek állami (nyilván nem magyar) pénzen, persze, szívesen.
    De valahol döntenek, hogy erre adnak pénzt, a másik irányra meg nem.